FOTO/VIDEO. Premii pentru elitele României din Bistriţa-Năsăud: „E mult prea puţin faţă de cât meritaţi!”

FOTO/VIDEO. Premii pentru elitele României din Bistriţa-Năsăud: „E mult prea puţin faţă de cât meritaţi!”

Sute de elevi, profesori şi părinţi au umplut astă-seară Sala Polivalentă din Bistriţa. Pe acordurile heavy-metal ale celor de la AC/DC, elitele învăţământului din judeţ au fost răsplătite cu premii în bani, diplome şi aplauze. „Este mult prea puţin faţă de cât meritaţi cu toţii…!”

Sute de elevi şi profesorii lor au fost celebraţi astă-seară, la Sala Polivalentă din Bistriţa. Pentru a transmite recunoştinţa şi admiraţia faţă de munca lor, Consiliul Judeţean a găsit şi în acest an fondurile necesare pentru a le acorda premii în bani şi diplome.

Ceremonia a început cu un micro-recital de colinde al ansamblului tradiţional de la Liceul de muzică „Tudor Jarda”, coordonat de profesoara Cristina Bălan.

Au fost recompensaţi cu premii toţi elevii şi profesorii lor din judeţ care au obţinut rezultate remarcabile la olimpiadele judeţene şi naţionale, în 2019, dar şi elevii care au obţinut primele cele mai mari trei note la Bacalaureat și Evaluarea Națională. 

Prefectul Stelian Dolha s-a declarat onorat de faptul că în prima sa zi de muncă participă la „premierea valorilor şcolii româneşti. Ca să ajungi primul înseamnă să ai în spate o muncă titanică. Înseamnă mai puţine ore alocate timpului libere şi un studiu aprofundat în domeniul respectiv. Pentru asta le mulţumesc profesorilor care v-au călăuzit paşii şi părinţilor care au stat aproape de voi. Vă spun foarte sincer – voi sunteţi elitele României…! Adevăratele valori ale societăţii româneşti sunteţi voi…“, a precizat Stelian Dolha.

Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean şi-a început discursul cu un citat din Nelson Mandela – faimosul om politic sud-african care susţinea că „educaţia este cea mai puternică armă cu care poţi schimba lumea…

Radu Moldovan s-a referit şi la problemele care există în sistemul de învăţământul românesc. El a apreciat faptul că cei mai buni dintre elevii judeţului au reuşit „în condiţii vitrege, în condiţii grele – să facă performanţă…”

Mi-aş dori să fie premiile mult mai mari. Mi-aş dori să premiez pe toată lumea… Mă bucur că specialiştii din Consiliul Judeţean şi cei din Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud au găsit soluţiile pentru ca astfel de evenimente să aibă loc“, a mai spus Radu Moldovan.

Preşedintele Consiliului Judeţean a adăugat că se bucură că s-au găsit soluţii pentru a oferi premii elevilor şi pe profesorilor. „Sper să nu mă certe părinţii…. Pentru ei chiar nu am cum să găsesc soluţii. Este oricum mult prea puţin faţă de ceea ce meritaţi cu toţii…! Dar este un mic gest acum, înainte de sărbători…”, a conchis Radu Moldovan.

Iată, mai jos, cine sunt elevii şi profesorii care au fost recompensaţi cu premii astă-seară:

VIDEO Ovidiu Crețu: Mi-am făcut datoria față de țară! Poate voi ocupa un fotoliu de consilier ianuarie 21, 2020 - Primarul Ovidiu Crețu își va încheia mandatul în luna iunie a acestui an. Acesta a explicat în cadrul unei conferințe de presă că nu vrea o funcție salarială. ”Mi-am făcut datoria față de țară. Vreau să mă bucur de grădină și de nepoți. Poate voi ocupa o funcție de consilier local!” a spus acesta.
Transport gratuit pentru elevi, pe baza carnetului de note avizat de școală ianuarie 21, 2020 - Este anunțul făcut de Ministerul Educației, cu începere din anul școlar 2020 - 2021. Decizia aceasta s-a luat după ce CCR a declarat neconstituțională decontares navetei DOAR pe baza abonamentului.
FOTO: O nouă competiție, un nou trofeu…! ianuarie 21, 2020 - O nouă competiție, un nou trofeu – pentru tinerii liceeni pasionați de robotică de la Colegiul „Liviu Rebreanu”. Ei s-au întors victorioși de la Timișoara, unde au participat la Winter Robotics Games.
VIDEO Ovidiu Crețu: NU cred că trebuie subvenționată taxa de gunoi ianuarie 21, 2020 - Primarul Ovidiu Crețu a explicat că e de părere că taxa de gunoi nu trebuie subvenționată. Acesta susține că doar pe când îl arde pe cetățean la buzunar, doar atunci va avea grijă ce aruncă și cum aruncă.”Dacă se va vota subvenționarea, asta nu e poziția primarului!” a declarat edilul.
JOI se deschide Pârtia Cocoș, integral! AFLĂ cât plătești și programul de funcționare: ianuarie 21, 2020 - Primarul Ovidiu Crețu a anunțat azi că joi va avea loc deschiderea Pârtiei Cocoș, integral. Se va putea schia și dupămasa, datorită nocturnei. AFLĂ programul de funcționare și tarifele:
VIDEO- ȚEAPĂ: Firma ce aducea echipamentele pentru pârtie nu mai răspunde! Ba și blochează o altă achiziție ianuarie 21, 2020 - Pârtia Cocoș urmează să se deschidă integral în această săptămână, joi. Nu s-a putut mai repede din cauza lipsei pompelor și a tunului de zăpadă. Firma câștigătoare nu a mai dat niciun semn de viață de vreo două săptămâni. Ba mai mult, blochează și achiziția de tunuri.
Arma soțului mort i-a adus un dosar penal. Pățania unei bistrițence: ianuarie 21, 2020 - Arma neletală a soțului care a murit în urmă cu mai bine de jumătate de an i-a adus necazuri unei bistrițence de 44 de ani. Cu ce a greșit femeia:
Cum au ajuns persoanele cu handicap de la taxe 0 la gunoi, la preț întreg ianuarie 21, 2020 - Bistrițenii plătesc, din această lună, suma integrală pentru serviciul de salubritate. Asta deoarece Primăria nu mai subvenționează, cel puțin momentan, din bugetul municipiului. Persoanele cu handicap își amintesc de perioada în care plăteau 0 lei pentru aceste servicii. S-ar mulțumi și cu o reducere de 50 la sută...
Rostul de dimineață: Dacă iarna e în toi, nici primăvara nu poate fi prea departe… ianuarie 21, 2020 - În timp ce Bistrița zace copleșită de cerul plumburiu și mohorât, departe de lumea dezlănțuită, pe crestele Munților Rodnei primăvara își face loc cu coatele iar peisajele îți taie respirația…!
SCHIMBĂRI DE PROPORȚII! Jandarmii ar putea dispărea din orașe. Ce se va întâmpla cu ei: ianuarie 21, 2020 - Adevărul.ro a publicat un document în care se vorbește despre planurile pe care le are ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela pentru Poliție și Jandarmerie. Una dintre schimbările de proporții despre care se vorbește în document presupune dispariția jandarmilor din orașe. Ce se va întâmpla cu ei:
Maternik vs. școala din Șanț – conducerea unității mai bifează o victorie. Mesajul profesorului: „Nu pui mâna pe mine că eu te omor!” ianuarie 21, 2020 - Scandalul dintre profesorul de sport Vasile Maternik și conducerea unității de învățământ unde acesta predă este departe de a lua sfârșit. Ieri, profesorul a încercat din nou să se întoarcă în școală și a fost îndepărtat cu jandarmii, conducerea școlii mai bifând o victorie, folosindu-se de o prevedere din Legea Educației:
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Năsăud și Beclean ianuarie 21, 2020 - O stradă din Năsăud rămâne astăzi, 21 ianuarie 2020, fără apă potabilă pentru câteva ore – anunță Aquabis. Probleme sunt și la Beclean:
Carne de pasăre, dintr-o zonă cu gripa aviară, a ajuns la noi în județ! ianuarie 21, 2020 - Peste 17.000 de kilograme de carne de curcan din Ungaria a ajuns în 26 de județe ale țării. Aceasta provine dintr-o zonă cu restricție, din cauza gripei aviare. Se pare că în Bistrița-Năsăud nu s-a mai găsit niciun kilogram de carne de curcan, aceasta fiind cel mai probabil deja achiziționată.
FOTO: Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiști ianuarie 20, 2020 - Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiștii din Bistrița. „Este o lucrare specială care are toate șansele să devină piesă de muzeu! Este chiar pârtia de schi în miniatură… De fapt Dumnezeu a făcut-o, eu doar am văzut-o și i-am dat viață”, ne-a explicat Sorin Tisa, artistul care a conceput-o.
Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.