17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

FOTO/VIDEO: Se poate! CUM își promovează atracțiile turistice trei comune bistrițene:

Județul nostru este bogat în locații ce merită vizitate. Trei comune au decis să-și pună frumusețea și încărcătura istorică a meleagurilor într-o broșură.

Am mers cu copiii în Parcul dendrologic din Arcalia. Nu a fost prima dată. Dar am rămas plăcut surprinsă când paznicul, după ce i-am plătit biletele de intrare, ne-a dat o broșurică și un cd cu frumusețile din zonă” a transmis redacției o bistrițeancă.

Comunele Șintereag, Șieu Măgheruș și Șieu Odorhei și-au printat o broșurică. Astfdel, și-au promovat locurile frumoase și pline de încărcătură istorică ce merită vizitate.

Broșura este scrisă în limba română, engleză și franceză.

Comuna Șintereag se laudă cu biserica ortodoxă șic ea reformată, care adăpostesc colecții de fotografii vechi, icoane și obiecte de cult.

Totodată, comuna Șintereag trimite turiștii în rezervația naturală unică în România – ”La Sărătură”.

Comuna Șieu Măgheruș se laudă cu Parcul Dendrologic din Arcalia, în inima căruia se află castelul conților Bethlen.

Comuna Șieu Odorhei se laudă, printre altele, cu Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din Coasta și monumentul eroilor din primul și al doilea război mondial, din Cristur Șieu.

Tot în Șieu Odorhei se află Muzeul Arheologic ”Marțian Lușcan” și Muzeul Școlar și de istorie a neamului.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Cu tot respectul… Cam puține obiective pentru trei comune atât de mari… Cam subțire broșurica… Poate de aia s-au și grupat împreună! Să poată să pună de un material de prezentare… cât de cât… prezentabil!! Deși mă îndoiesc că nu ar fi și alte obiective cu potențial turistic in zonă, dar cred că nu sunt suficient puse în valoare. Eu zic să mai căutați!! Poate, poate… totuși… cine știe!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.