11.3 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

FOTO/VIDEO – TIHA BÂRGĂULUI: Punct gastronomic local, „La Elena din deal”

Festin și răsfăț culinar total – astăzi, în Tiha Bârgăului, acolo unde Asociația Produs în Bistrița-Năsăud a inaugurat încă un punct gastronomic – „La Elena din deal”. „M-am născut și am locuit la țară și am avut norocul să moștenesc rețete foarte vechi. Este o tradiție de familie. Bunica mea era bucătăreasă la nunți… Cred că de acolo am luat pasiunea pentru gătit…”, a mărturisit chef Elena Rus.

Chef Elena Rus este care făcea senzație în show-ul culinar „Chefi la Cuțite” și mai apoi la emisiunea lui Horia Vârlan – Alege Rețeta Națională – a inaugurat astăzi, la prânz, în Tiha Bârgăului, încă un punct gastronomic local. 

Este cel de-al doilea asemenea punct de gastronomie locală din județ.

Ele Rus și-a răsfățat oaspeții cu bucate tradiționale – din care nu au lipsit delicatesele de post. Între acestea – hribii de post ai bunicii sale, dar și pastă de fasole roșie cu ceapă caramelizată sau iahnie de fasole cu murături din grădina proprie a Elenei Rus…

A fost o atmosferă destinsă și mai puțin formală, în care s-a discutat despre importanța de a pune în valoare și a utiliza durabil resursele locale pentru dezvoltare.

Prezent la inaugurare, Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a felicitat-o pe Elena Rus pentru ambiție și perseverență. „Avem o bucătărie foarte gustoasă. Cred că e una dintre modalitățile pentru care tinerii plecați în străinătate s-ar putea întoarce acasă”, a mai spus Radu Moldovan

Este un vis împlinit, la care a contribuit familia mea, dar și Elena Bărbos de la Asociația Produs în Bistrița-Năsăud.

Nu mai luăm în considerare provocările apărute pe parcurs. Vă asigur doar că aici veți mânca acea mâncare preferată din copilăria voastră. Merg pe mâncarea tradițională și peste tot pe unde am fost am promovat mâncarea tradițională. Pentru că m-am născut și am locuit la țară și am avut norocul să moștenesc rețete foarte vechi. Este o tradiție de familie. Bunica mea era bucătăreasă la nunți… Cred că de acolo am luat pasiunea pentru gătit…”, a mărturisit chef Elena Rus. 

Chef Elena Rus a împărtășit cu oaspeții săi pașii pe care i-a urmat în înființarea acestui punct gastronomic local, referindu-se la obstacolele și provocările acestui tip de afacere de familie.

Evenimentul a deschis campania de informare și promovare bazată pe principiile inițiativei „Din fermă în furculiță”, derulată de Produs în Bistrița-Năsăud ca parte a strategiei Uniunii Europene intitulată Pactul verde.

[arve url=”https://youtu.be/LTA4BNcYqHs ” loop=”no” muted=”no” /]

Despre punctul gastronomic al Elenei Rus puteți reciti accesând linkul de mai jos:  

Chef Elena Rus a deschis un punct gastronomic local la Tiha Bârgăului

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...