23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

FOTO/VIDEO: Un adevărat careu de ași, la Târgul Mare al Bistriței!

Bistrițenii au avut parte, astă-seară, de un adevărat careu de ași la Târgul Mare al Bistriței: patru artiști lirici de mare calibru, soliști ai operelor din Berlin, Viena sau Düsseldorf au onorat cu prezența lor sărbătoarea orașului, oferind un concert de excepție, în Biserica Evanghelică. Au fost aplaudați furtunos și nu au fost lăsați să plece fără să ofere două bisuri emoționante…

 

Avem parte astă-seară de un concert extraordinar susținut de câțiva dintre cei mai strălucitori artiști lirici ai României și ai Europei: Ștefan Pop, laureat la marelui premiu Operalia, care l-a făcut celebru în Europa, tenorul Ovidiu Daniel Purcel, solist al Operei de Stat din Düsseldorf, alături de doi bass baritoni excepționali – Alin Anca, solist al Operei de Stat din Berlin și Zoltan Nagy – un mare artist, vreme de 5 ani solist al Operei de Stat din Viena, statut la care a renunțat pentru a face față multiplelor solicitări de la cele mai mari teatre din Europa…”, a precizat Gavril Țărmure, managerul Centrului Județean pentru Cultură, în deschiderea unui concert extraordinar desfășurat astă-seară, la Biserica Evanghelică din Bistrița. 

Bistrițenii s-au bucurat de „un adevărat careu de ași în ceea ce privește arta lirică, avem ocazia să ne bucurăm chiar de o quintă roială, dacă îl punem la socoteală și pe dirijorul acestei seri – David Crescenzi, unul dintre cei mai buni dirijori din România, deși este italian, dirijează foarte mult în România și este director artistic la Opera Națională din Cluj, din Timișoara și din Düsseldorf – o personalitate marcantă a muzicii contemporane…”, a mai spus Gavril Țărmure.

[arve url=”https://youtu.be/jOYXXvFDlVc” /]

Cei patru soliști formidabili au fost acompaniați admirabil de Noua Orchestră Transilvană, „constituită din muzicieni profesioniști de mare calibru de la Filarmonica și Opera din Cluj și înființată ca orchestră de proiecte la Bistrița, acum 19 ani, fiind actualmente coordonată de violonistul Claudiu Hontilă” – a mai precizat Gavril Țărmure, managerul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud

Evenimentul a făcut parte din amplul program al Târgului Mare al Bistriței, fiind oferit de Primăria Bistrița, Centrul municipal cultural „George Coșbuc”, în colaborare cu Centrul Județean pentru Cultură și Societatea de Concerte. 

[arve url=”https://youtu.be/MpBpVmbuNts” /]

Din program au făcut parte uverturi și arii din opere celebre din operele unor faimoși compozitori precum Rossini, Bizet, Verdi sau Cesar Frank, iar bistrițenii care au umplut până la refuz Biserica Evanghelică, unii fiind nevoiți să asiste la concert în picioare – i-au aplaudat furtunos pe bistrițenii Ștefan Pop, Ovidiu Purcel, Alin Anca (originar din Beclean) și Zoltan Nagy, solicitând insistent două bisuri și ovaționându-i minute în șir… 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: