9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

FOTO/VIDEO – Un israelian a venit să vadă minunea de pe Dealul Cocoș. Bistrițenii nu s-au prea înghesuit la parcul de aventură

Curios, dar bistriţenii nu s-au arătat în număr mare la deschiderea Parcului de Aventură „Cocoş”. Câţiva turişti însă şi-au adus copiii să îl testeze şi să ducă vorba mai departe despre ce Parc de Aventură şi ce peisaj frumos are Bistriţa.

Astăzi s-a deschis pentru Aventura Park, situat în vârful pârtiei de schi Cocoș din Unirea. Parcul de aventură este alcătuit dintr-un traseu prin copaci, trei tiroliene, două panouri de cățărare, dar şi două trasee pentru biciclete, unul ușor și altul mediu.

Deşi s-a anunţat că astăzi va fi deschiderea oficială a parcului, bistriţenii nu s-au înghesuit, majoritatea celor ajunşi în parc fiind, culmea, turişti. Câteva grupuri de copii şi câteva familii au fost prezente încă de la deschidere:

„Suntem încântaţi. Am venit cu toată familia, o să ne dăm de la mic la mare. Cumnatul e chiar din Mehedinţi, am venit cu toţii acum la inaugurare. În ceea ce priveşte preţurile, era bine pentru copii puţin mai ieftin, să fie nişte preţuri mai mici”, mărturiseşte un bistriţean.

Se pare că bistriţenii, şi nu numai, sunt de părere că preţurile pentru copii puteau fi mai mici, ca să-i motiveze şi să-i atragă, că doar pentru ei s-a făcut un parc de aventură:

„Ne-a plăcut foarte mult urcarea cu telescaunul şi peisajul văzut de acolo. Îmi place că aici în parc există şi trasee mai simple, pentru cei mici. Nu ştiu ce să zic despre preţuri, dar cred că pentru copii ar putea să fie mai rezonabil, ca să îi motiveze”, explică un turist din Mehedinţi.

Un tânăr venit cu bicicleta pentru traseul special amenajat şi-a propus să-şi petreacă toată ziua în Parcul de Aventură:

„Traseul e uşor, ceea ce e bine pentru începători, dar din punctul meu de vedere se mai poate lucra şi cred o să se mai lucreze. Să mai facă nişte elemente pe el… mi-am luat 5 ture, să văd câte apuc, pentru că la 16:00 se închide. Dar cu siguranţă o să revin”.

Traseul pare să fie o ideea bună, în special pentru cei care lucrează zilnic la birou, iar în weekend vor să facă puţină mişcare împreună cu familia:

„Pentru cineva care stă opt ore pe scaun, traseul e puţin greu, dar frumos. O să mai vin când mai ajung prin Bistriţa”, mărturiseşte Augustin, venit tocmai din Oradea.

Parcul e lăudat până şi de un turist venit tocmai din Israel, care a făcut tot traseul împreună cu fiul său de doar 5 ani:

 „We were in many parks in Europe, but this is a nice park, very safe and very good for the child. The view is also very, very nice”. (Traducere: „Am fost în multe parcuri din Europa, dar acesta este un parc frumos, foarte sigur și bun pentru un copil. Priveliștea este, de asemenea, foarte frumoasă”).

Este aşadar o alternativă bună de petrecut timpul liber, un proiect ce urmează să fie dezvoltat, aşa cum anunţa viceprimarul Cristian Niculae în urmă cu două săptămâni.

„Trebuie să se facă ceva şi pentru oraşul acesta, că n-ai ce face cu copiii. N-ai unde să-i duci, mai ales în vacanţă. Sau când îţi vine cineva din alt oraş, ce poţi să le arăţi în oraşul acesta? E foarte bine că au făcut şi acest parc”, spune Alex Barta, pentru Bistriţeanul.ro.

Mia Biligan

[arve url=”https://youtu.be/XFZU-QVnMrQ” /]

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...