-0.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 29, 2023

FOTO: Zeci de elevi din Bistrița-Năsăud au primit ieri diplomele DELF din partea Ministerului Educației din Franța!

„Fără prezența voastră în examen, nu am fi ocupat locul I în Transilvania la DELF! Felicitări tuturor pentru munca depusă, suntem foarte mândri de voi! Mulțumim mult profesorilor și părinților care au acceptat să investească în noi, în voi și în limba franceză”, le-a transmis profesoara Alice Trif elevilor din Bistrița, Năsăud, Beclean, Prundu Bârgăului și Feldru înscriși la examenul pentru o diplomă DELF.

82 de elevi din întreg județul, ghidați și sprijiniți de profesorii lor, dar și de părinți, au primit ieri diplomele DELF în urma examenului foarte complex, susținut în luna februarie, la Bistrița.

Felicitări profesorilor și elevilor care au reușit să treacă la un nivel superior al examenului DELF! Cu siguranță limba franceză va rămâne un reper în formarea voastră profesională!”, a remarcat profesoara Monica Buboly, reprezentant al Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud.

Pe lângă diplomele DELF, elevii care au obținut punctaje foarte mari (între 95,5  până la 99,5 puncte) s-au ales și cu premii în cărți din partea Asociației ARFA.

Nivelul DELF A1 îi fidelizează pe copii și îi ajută să învețe cu drag franceza și pe mai departe. Diploma pentru nivelul A2 este prima recunoscută pe piața muncii: dacă vor avea vreodată oportunitatea să muncească într-o companie în care se folosește franceza – elevii care au obținut această diplomă vor avea un cert avantaj. Diploma DELF B1 echivalează deja competențele lingvistice care se solicită la BAC. B2 le oferă ceva în plus: le oferă șansa de a merge la burse în străinătate fără să mai susțină examen de limbă. Am premiat în această sesiune doar juniorii, pentru că de această dată nu am avut adulți”, a explicat profesoara Alice Trif pentru Bistrițeanul.ro.

În anii trecuți la examenul DELF s-au înscris chiar și adulți din Bistrița. Acesta se susține pe patru competențe: receptarea mesajului audio, receptarea mesajului scris, producere de mesaj scris și producere de mesaj oral.

Este un examen destul de complex, care îi pune pe elevi într-o situație reală de comunicare. Inclusiv olimpiadele, în acest an, au fost pe modelul DELF. Copiii învață cumva să facă față atmosferei de examen, să se detașeze și să aibă o altfel de abordare a examenelor”, a mai precizat profesoara.

În Bistrița există centru de examen DELF încă din 2008, iar diplomele vin de la Ministerul Educației din Franța. „Este o diplomă valabilă pe viață… Cei care vor să se înscrie pot să o facă aproximativ cu o lună înainte, în ianuarie, având în vedere că examenul are loc în februarie. Am organizat și simulări, în principiu în decembrie, ca să se poată autoevalua și copiii. Este un eveniment care ne face o mare plăcere, și nouă și copiilor. Îi încurajează mai mult spre limba franceză și le demonstrează faptul că se descurcă”, a mai remarcat profeosara Alice Trif.

Începând din 1 până în 6 iulie, la Bistrița, la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, se va desfășura o nouă sesiune a taberei de limba franceză, coordonată de trei animatori din Franța. Cei care doresc să se înscrie, o pot face deja: taxa de participare este de 50 de lei pentru 6 zile în care programul începe la ora 9 și se termină în jurul orei 14.00.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.