17.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

GATA! De acum, șoferii vor fi testați și dacă au consumat droguri! Aparatură nouă la IPJ BN:

Consumul de droguri este în creștere. Iar din nefericire, unii aleg chiar să conducă autoturisme, după ce au consumat astfel de substanțe. IPJ BN are acum în dotare două Drug Testere. Primul șofer prins conducând sub influența drogurilor, folosind această aparatură, are 20 de ani.

De acum încolo, șoferii vor fi testați nu doar alcoolscopic, ci și pentru a vedea dacă sunt sub influența consumului de substanțe psihoactive. Măsura a fost luată deoarece tot mai mulți șoferi se urcă la volan după consumul de droguri.

Astfel, IPJ BN a fost dotat cu două Drug Testere 5000, aparate marca Druger.

Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 6 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă.

Tânăr de 20 de ani- primul depistat cu un astfel de aparat

La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 02:00, în cadrul acțiunilor preventive, pe linie rutieră, desfășurate, polițiștii au acționat cu aparatul Drug Test pentru depistarea șoferilor care conduc autoturisme sub influența consumului de substanțe psihoactive. Astfel, a fost oprit în trafic, pentru control, un tânăr de 20 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism, pe raza municipiului.

Testarea cu Drug Test a ieșit pozitivă, așa că a fost dus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Menționăm faptul că la testarea cu Drug Test nu este relevantă concentrația, iar Codul Penal sancționează cu închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă persoana aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”, anunță reprezentanții IPJ BN.

Consumul de substanțe psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...