9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

Germania și Italia, printre țările cu risc epidemiologic ridicat! CE măsuri se iau privind Marea Britanie:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor din care, cei ce vin, TREBUIE să stea în carantină. Șase țări au ieșit de pe lista veche și au fost introduse alte 11. Germania și Italia se numără printre țările adăugate, iar în ceea ce privește Marea Britanie, s-au făcut câteva precizări. AFLĂ detalii:

Evoluția cazurilor COVID la nivel internațina a dus la reactualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, cei ce vin din țările aflate pe lista făcută publică ieri, de către autoritățile centrale, au obligația de a sta în caarantină timp de 14 zile.

Au scăpat de carantină cei ce vin din Belize, Polinezia Franceză, Bulgaria, Armenia și Iordania.

Pe noua listă apar în plus Gibraltar, Marea Britanie, Israel, Monaco, Germania, Sint Marteen, Liban, Columbia, Italia, Polonia și Africa de Sud.

Conform informațiilor furnizate de autorități, includerea pe listă a Africii de Sud s-a realizat datorită dovezilor de circulație pe teritoriul acestei țări a unor tulpini de virus SARS CoV-2 care prezintă multiple mutații.

În ceea ce privește Marea Britanie, CNSU anunță că:

Începând cu data de 04.01.2021 ora 19.00 se permite reluarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România.
Art. 3 (1) Toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în țară.
(2) Excepțiile de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se aplică doar pentru:
a) conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone;
b) conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului;
c) conducătorii auto prevăzuți la lit. a) şi lit. b) care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din statul de rezidență al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidență, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu;
d) piloții de aeronave şi personalul navigant;
e) persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;
f) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesori de paşapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum şi membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora;

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat o puteți consulta aici:.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...