-9.3 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Ginecologul Cătălina Dinică, trimis în judecată, acuzat fiind de moartea la naștere a unui copil

Medicul ginecolog Cătălina Dinică de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost trimis în judecată în luna decembrie a anului trecut. Aceasta este acuzată că în 2016 un bebeluș a murit din cauza ei.

În 29 decembrie 2020, medicul ginecolog Cătălina Dinică a fost trimis în judecată pentru vătămarea fătului. În 2016, din cauza medicului ar fi murit un bebeluș la naștere.

„În sarcina inculpatei s-a reținut că în perioada 25.01.2016, ora 20:06- 26.01.2016 ora 07:40, în calitate de medic primar ginecolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița – Secția Obstetrică-Ginecologie, din culpă, a efectuat în mod incomplet și superficial examenul clinic al persoanei vătămate, internată de urgență, prin aceea că a omis să procedeze la stabilirea situației fătului în uter și la luarea măsurătorilor pelviene și ale fătului ceea ce a determinat omisiunea din partea medicului a constatării diagnosticului de „pelvis anatomic strâmtat transversal”, afecțiune incompatibilă cu nașterea pe cale vaginală și care a condus la încetinirea progresiei fetale și a asfixiei mecanice a fătului cu lichid amniotic pe durata expulziei, fiind astfel împiedicată instalarea vieții extrauterine a fătului”, se arată în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Deocamdată nu s-a luat nicio măsură preventivă împotriva medicului care încă activează la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Contactată de Bistrițeanul.ro pentru a oferi o poziție despre cele întâmplate, familia Hoha a precizat:

„În legătură cu solicitarea primită de la institutia dvs. de presă de a oferi informații despre dosarul penal în care s-a investigat moartea fiului nostru nenăscut, arătăm următoarele:

În ianuarie 2016, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, urma să ni se nască un băiețel, primul nostru copil. Din cauza unor deficiențe grave în acordarea asistenței medicale, fiul nostru a decedat înainte de a se fi născut.

După ce am reușit să ne adunăm, cât de cât, în urma suferinței imense ce ne-a fost cauzată prin această pierdere, am solicitat organelor de urmărire penală să investigheze circumstanțele în care s-a produs decesul fiului nostru.

Ancheta desfășurată în dosarul penal, pe durata a 5 ani, a relevat mai multe nereguli în acordarea asistenței medicale, un medic fiind acuzat în acest sens. Recent, în decembrie 2020, organele de urmărire penală au trimis în judecată medicul respectiv, în prezent dosarul aflându-se pe rolul Judecătoriei Bistrița.

Pentru că nu dorim în niciun fel să afectăm bunul mers al procesului penal, nu putem oferi publicului, în acest moment, alte informații obținute în cadrul anchetei penale. Avem încredere, însă, că justiția va reuși să facă dreptate și nu va lăsa nepedepsită o faptă care a dus la moartea unui copil!”

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...