10.9 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

Guvernul are de gând să taie sporurile bugetarilor și voucherele de vacanță

Cu bugetul aproape de finalizare, premierul Florin Cîțu i-a informat pe liberali că Guvernul va tăia sporurile bugetarilor, subvenția pentru partide și voucherele de vacanță în 2021. Se reduce și subvenția pentru transportul studenților, au declarat surse din partid pentru HotNews.ro.

Guvernul are de gând să tăie sporurile bugetarilor și subvenția publică pentru partide. Nici studenții nu sunt lăsați deoparte: aceștia ar urma să nu se mai bucure de gratuitate. Se va reveni la sistemul din 2016, când doar un anumit număr de călătorii era suportat de stat. Alocațiile copiilor vor rămâne neschimbate anul acesta.

Conform unor surse HotNews.ro, premierul Florin Cîțu a anunțat că în acest an se vor folosi voucherele de vacanță necheltuite în 2019 și 2020. Altele noi nu vor fi emise decât anul viitor. 

De asemenea, sporurile pentru prefecturi ar urma să fie eliminate, indemnizația de hrană se va reduce, iar sporurile vor fi plafonate.

În privința pensiilor, acestea se vor indexa de anul viitor cu inflația și cu până la 50% din creșterea reală a salariului mediu, a mai transmis premierul, potrivit surselor HotNews.ro.

Înainte de a se întâlni cu conducerea PNL, premierul a declarat că Legea bugetului este finalizată şi va fi făcută publică mâine sau miercuri dimineaţă cel târziu. Ținta de deficit rămâne asumată la „7 – 7,1%”.

Întrebat despre sporurile din sectorul bugetar, premierul Florin Cîţu a precizat că va fi vorba despre „o plafonare în acest moment. Dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar.”

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....