20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Guvernul are de gând să taie sporurile bugetarilor și voucherele de vacanță

Cu bugetul aproape de finalizare, premierul Florin Cîțu i-a informat pe liberali că Guvernul va tăia sporurile bugetarilor, subvenția pentru partide și voucherele de vacanță în 2021. Se reduce și subvenția pentru transportul studenților, au declarat surse din partid pentru HotNews.ro.

Guvernul are de gând să tăie sporurile bugetarilor și subvenția publică pentru partide. Nici studenții nu sunt lăsați deoparte: aceștia ar urma să nu se mai bucure de gratuitate. Se va reveni la sistemul din 2016, când doar un anumit număr de călătorii era suportat de stat. Alocațiile copiilor vor rămâne neschimbate anul acesta.

Conform unor surse HotNews.ro, premierul Florin Cîțu a anunțat că în acest an se vor folosi voucherele de vacanță necheltuite în 2019 și 2020. Altele noi nu vor fi emise decât anul viitor. 

De asemenea, sporurile pentru prefecturi ar urma să fie eliminate, indemnizația de hrană se va reduce, iar sporurile vor fi plafonate.

În privința pensiilor, acestea se vor indexa de anul viitor cu inflația și cu până la 50% din creșterea reală a salariului mediu, a mai transmis premierul, potrivit surselor HotNews.ro.

Înainte de a se întâlni cu conducerea PNL, premierul a declarat că Legea bugetului este finalizată şi va fi făcută publică mâine sau miercuri dimineaţă cel târziu. Ținta de deficit rămâne asumată la „7 – 7,1%”.

Întrebat despre sporurile din sectorul bugetar, premierul Florin Cîţu a precizat că va fi vorba despre „o plafonare în acest moment. Dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar.”

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...