8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

În an pandemic, românii au descoperit Colibița

În 2020, mai de voie, mai de nevoie, românii și-au descoperit țara. Au avut trecere și destinațiile despre care nu știau mare lucru, precum Colibița sau Ciungetu Malaia din Vâlcea.

Românii care și-au făcut vacanța în străinătate anul trecut au ales Grecia și Turcia și doar 8% s-au aventurat în destinații exotice, arată un studiu realizat de agenția Hello Holidays.

Marea majoritate, însă, au preferat să își facă vacanțele în țară și să descopere noi destinații despre care nu știau mare lucru.

„Românii au descoperit țara lor, în anul pandemic 2020, zone de vacanță despre care nici nu știau că există. Au vizitat Ciungetu Malaia din județul Vâlcea, Colibița din județul Bistrița-Năsăud, plaja Cochilia din Tuzla ori barajul de la Stânca Costești, dar și Grecia, Turcia, principalele destinații externe ale anului trecut. Muntele, dar și litoralul, au atrac cei mai mulți dintre turiștii care și-au petrecut vacanța în România. Au călătorit cu familia, au optat în special pentru spații de cazare cu interacțiune redusă cu alți turiști și au plătit sub 500 de euro/persoană”, se arată în studiu.

Românii nici nu au cheltuit în vacanță ca în alți ani. Același studiu arată că suma medie cheltuită nu a depășit 500 de euro. Majoritatea au călătorit cu mașina personală și mulți dintre ei au locuit în vile, cabane sau apartamente închiriate. Doar o treime dintre cei care au luat parte la acest studiu au declarat că s-au cazat la hotel.

Se pare că și în 2021 românii vor opta tot pentru Grecia și Turcia și mai puțin Spania, Italia sau Bulgaria.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.