19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

În an pandemic, românii au descoperit Colibița

În 2020, mai de voie, mai de nevoie, românii și-au descoperit țara. Au avut trecere și destinațiile despre care nu știau mare lucru, precum Colibița sau Ciungetu Malaia din Vâlcea.

Românii care și-au făcut vacanța în străinătate anul trecut au ales Grecia și Turcia și doar 8% s-au aventurat în destinații exotice, arată un studiu realizat de agenția Hello Holidays.

Marea majoritate, însă, au preferat să își facă vacanțele în țară și să descopere noi destinații despre care nu știau mare lucru.

„Românii au descoperit țara lor, în anul pandemic 2020, zone de vacanță despre care nici nu știau că există. Au vizitat Ciungetu Malaia din județul Vâlcea, Colibița din județul Bistrița-Năsăud, plaja Cochilia din Tuzla ori barajul de la Stânca Costești, dar și Grecia, Turcia, principalele destinații externe ale anului trecut. Muntele, dar și litoralul, au atrac cei mai mulți dintre turiștii care și-au petrecut vacanța în România. Au călătorit cu familia, au optat în special pentru spații de cazare cu interacțiune redusă cu alți turiști și au plătit sub 500 de euro/persoană”, se arată în studiu.

Românii nici nu au cheltuit în vacanță ca în alți ani. Același studiu arată că suma medie cheltuită nu a depășit 500 de euro. Majoritatea au călătorit cu mașina personală și mulți dintre ei au locuit în vile, cabane sau apartamente închiriate. Doar o treime dintre cei care au luat parte la acest studiu au declarat că s-au cazat la hotel.

Se pare că și în 2021 românii vor opta tot pentru Grecia și Turcia și mai puțin Spania, Italia sau Bulgaria.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...