-3.8 C
Bistrița
vineri, ianuarie 28, 2022

În an pandemic, românii au descoperit Colibița

În 2020, mai de voie, mai de nevoie, românii și-au descoperit țara. Au avut trecere și destinațiile despre care nu știau mare lucru, precum Colibița sau Ciungetu Malaia din Vâlcea.

Românii care și-au făcut vacanța în străinătate anul trecut au ales Grecia și Turcia și doar 8% s-au aventurat în destinații exotice, arată un studiu realizat de agenția Hello Holidays.

Marea majoritate, însă, au preferat să își facă vacanțele în țară și să descopere noi destinații despre care nu știau mare lucru.

„Românii au descoperit țara lor, în anul pandemic 2020, zone de vacanță despre care nici nu știau că există. Au vizitat Ciungetu Malaia din județul Vâlcea, Colibița din județul Bistrița-Năsăud, plaja Cochilia din Tuzla ori barajul de la Stânca Costești, dar și Grecia, Turcia, principalele destinații externe ale anului trecut. Muntele, dar și litoralul, au atrac cei mai mulți dintre turiștii care și-au petrecut vacanța în România. Au călătorit cu familia, au optat în special pentru spații de cazare cu interacțiune redusă cu alți turiști și au plătit sub 500 de euro/persoană”, se arată în studiu.

Românii nici nu au cheltuit în vacanță ca în alți ani. Același studiu arată că suma medie cheltuită nu a depășit 500 de euro. Majoritatea au călătorit cu mașina personală și mulți dintre ei au locuit în vile, cabane sau apartamente închiriate. Doar o treime dintre cei care au luat parte la acest studiu au declarat că s-au cazat la hotel.

Se pare că și în 2021 românii vor opta tot pentru Grecia și Turcia și mai puțin Spania, Italia sau Bulgaria.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...