0.4 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

INEDIT: Ies la lumină fascinante poveşti despre aviatori şi avioane de acum 75 de ani

Vineri, 15 noiembrie, de la ora 17, la Muzeul Judeţean din Bistrița, are loc vernisajul expoziției Avioane şi aviatori în nord-estul Transilvaniei”. 

Evenimentul cultural este realizat de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud în colaborare cu asociaţiile „Prospectorii Istoriei” şi „Exploratorii Transilvaniei”.

Prin intermediul expoziţiei, organizatorii propun publicului interesat abordarea unui subiect fascinant. Din lipsă de informaţii, însă, acesta a fost foarte puţin abordat pentru zona situată în nord-estul Transilvaniei.

În cadrul expoziției se prezintă evenimente petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aşa cum este şi povestea aerodromurilor militar de la Budac și Mociar.

Bistriţenii pasionaţi de istorie vor putea descoperi, între altele, şi informaţii captivante despre destinele unor aviatori de diverse naționalități, precum și locurile identificate ale unor avioane prăbușite.

Expoziția este completată cu o gamă variată de machete istorice reprezentând principalele tipuri de avioane care au zburat în această parte a Transilvaniei acum 75 de ani.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...