12.7 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

INEDIT: Ies la lumină fascinante poveşti despre aviatori şi avioane de acum 75 de ani

Vineri, 15 noiembrie, de la ora 17, la Muzeul Judeţean din Bistrița, are loc vernisajul expoziției Avioane şi aviatori în nord-estul Transilvaniei”. 

Evenimentul cultural este realizat de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud în colaborare cu asociaţiile „Prospectorii Istoriei” şi „Exploratorii Transilvaniei”.

Prin intermediul expoziţiei, organizatorii propun publicului interesat abordarea unui subiect fascinant. Din lipsă de informaţii, însă, acesta a fost foarte puţin abordat pentru zona situată în nord-estul Transilvaniei.

În cadrul expoziției se prezintă evenimente petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aşa cum este şi povestea aerodromurilor militar de la Budac și Mociar.

Bistriţenii pasionaţi de istorie vor putea descoperi, între altele, şi informaţii captivante despre destinele unor aviatori de diverse naționalități, precum și locurile identificate ale unor avioane prăbușite.

Expoziția este completată cu o gamă variată de machete istorice reprezentând principalele tipuri de avioane care au zburat în această parte a Transilvaniei acum 75 de ani.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!