15 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

INEDIT PROIECT, în Bistrița: Accident, agresiune, violență, în plină stradă?? Camerele cu inteligență artificială vor trimite automat un ”apel 112”

Administratorul orașului a prins în Bugetul municipiului pe 2021 bani pentru documentația necesară unui proiect SMART CITY. MAi exact, se vor amplasa camere de supraveghere ce vor trimite un semnal în dispeceratul poliției, la fiecare infracțiune: accident, agresiune, violență sau chiar aruncatul gunoaielor aiurea.

În lista de cheltuieli propuse pe anul 2021, din bugetul municipiului, apar 100.000 de lei pentru un proiect menit să facă „ordine”.

Proiectul aparține administratorului orașului, Ioan Peteleu.

E o propunere vizavi de siguranța cetățeanului. E un sistem integrat de supraveghere video care, prin inteligența artificială, sesizează dispecerul poliției. De exemplu, are loc o altercație pe stradă sau o agresiune, atunci aceste camere automat sesizează în dispecerat ce se întâmplă, unde anume, și se poate interveni rapid. E vorba de un proiect pe linia SMART CITY. Vrem  să creștem siguranța cetățeanului. Bineînțeles, aceste camere pot detecta și alte aspecte de natura contravențiilor. De exemplu, ele pot detecta dacă cineva aruncă gunoaiele într-un loc în care nu este voie. Pot detecta un accident cu fugă de la locul accidentului. Pot fi configurate multe contravenții și infracțiuni pe care aceste camere să le detecteze și automat să anunțe”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Ioan Peteleu.

Banii alocați în acest an sunt pentru documentația necesară unui studiu de fezabilitate, urmând ca, dacă se va putea implementa așa ceva la Bistrița, să se caute finanțare prin POR, PNRR, etc. Ar mai exista la Turda un astfel de proiect, asemănător.

Practic noi pregătim acum tot ce putem pentru posibila finanțare prin POR și PNRR. Nu avem toate detaliile puse la punct, la nivel de detaliu. Noi facem câteva propuneri pentru SMART CITY și așteptăm ghidul pentru POR și PNRR”, a mai subliniat Peteleu.

Tot pe linia de SMART CITY, municipalitatea mai alocă bani pentru monitorizarea parcărilor din municipiu, dar și pentru un sistem de management al traficului.

Vrem să facem un sistem de monitorizare și semaforizare care să fluidizeze traficul, să înregistreze numărul de mașini care trec zilnic pe o anumită arteră, etc. De asemenea, acest sistem de management al traficului va monitoriza inclusiv pistele de bicicliști care vor fi făcute, pentru că nu avem atâția oameni care să le supravegheze”, a explicat Ioan Peteleu.

În dezbaterea publică a bugetului municipiului Bistrița, care va avea loc în data de 12 aprilie, la ora 16.00, la sediul Primăriei, Ioan Peteleu a promis că va mai da detalii celor interesați de aceste subiecte.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Clinica Sanovil, Sercaver SRL, Aquabis, Eurocompozite și Rombis

Clinica Sanovil caută economist, infirmieră și recepționist. Leoni Bistrița are nevoie de operatori cablaje auto. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, ItalTextil Sărata, Eurocompozite SRL, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

În luna martie, Materom Automotive oferă doamnelor și domnișoarelor un cadou special

În showroom-ul Materom Automotive, între 1 și 31 Martie, primești un Voucher cu 10% Reducere, pe care îl poți aplica pe tot parcursul anului 2024, pentru a achiziționa accesoriile Mercedes-Benz sau Škoda preferate.

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...