18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Într-un an diferit, un altfel de Crăciun! Crăciunul offline – proiectul ce a ținut vii tradițiile de iarnă!

Un proiect inedit s-a derulat în aceste zile, ONLINE! Crăciunul offline a unit elevi de la preșcolari până la clasa a VIII-a. Azi au fost premiați cei ce au transmis cel mai bine în online spiritul Crăciunului.

În 18 decembrie 2020, Școala Gimnazială Mărișelu lansa în online o provocare – un concurs – Crăciunul Offline.

Elevii, de la preșcolari până la cei din clasa a VIII-a, s-au putut înscrie în una dintre cele trei secțiuni, menite să redea spiritul Crăciunului, într-un an cu totul diferit.

La secțiunea „Vestim Nașterea lui Hristos” s-au înscris 22 de concurenți, din comuna Mărișelu, dar și din alte comune din județ sau chiar din județul vecin. Aceștia s-au filmat cântând despre Nașterea Mântuitorului, iar filmulețele le-au urcat pe pagina de Facebook a concursului.

Cum bradul face parte din tradiția de Crăciun, și în acest concurs a fost o secțiune destinată „Celui mai frumos Brad de Crăciun”. Au fost 16 elevi care și-au prezentat brăduții, împodobiți cu ornamente făcute de mână sau ce au avut mai special în casă.

La cea de-a treia secțiune a concursului – „Masa tradițională de Crăciun” – s-au înscris 8 concurenți. Tot într-un video postat ulterior pe Facebook, elevii au prezentat o masă îmbelșugată, explicând fiecare preparat care dă GUST sărbătorilor de iarnă.

Astăzi, într-o întâlnire ONLINE, juriul a desemnat câștigătorii fiecărei secțiuni din concurs. Pentru partea culinară, câștigătorii au fost aleși de chef Nina Rus. Iar aceasta a decis că TOȚI merită recompensați pentru efortul depus.

Niște copii excepționali. Așa de frumos au prezentat totul, așa de bine au explicat. Mi s-a înmuiat inima. Și pentru că toți au depus efort, merită recompensați. Așa că am decis să le ofer fiecăruia câte o diplomă și câte o medalie. Sunt niște copii extraordinari și m-am simțit onorată să fac parte din juriu”,  a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, chef Nina Rus.

Puteți urmări colindele, împodobirea bradului și explicarea bucatelor tradiționale de Crăciun, accesând pagina de Facebook CRĂCIUNUL OFFLINE.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...