12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 25, 2022

Într-un an diferit, un altfel de Crăciun! Crăciunul offline – proiectul ce a ținut vii tradițiile de iarnă!

Un proiect inedit s-a derulat în aceste zile, ONLINE! Crăciunul offline a unit elevi de la preșcolari până la clasa a VIII-a. Azi au fost premiați cei ce au transmis cel mai bine în online spiritul Crăciunului.

În 18 decembrie 2020, Școala Gimnazială Mărișelu lansa în online o provocare – un concurs – Crăciunul Offline.

Elevii, de la preșcolari până la cei din clasa a VIII-a, s-au putut înscrie în una dintre cele trei secțiuni, menite să redea spiritul Crăciunului, într-un an cu totul diferit.

La secțiunea „Vestim Nașterea lui Hristos” s-au înscris 22 de concurenți, din comuna Mărișelu, dar și din alte comune din județ sau chiar din județul vecin. Aceștia s-au filmat cântând despre Nașterea Mântuitorului, iar filmulețele le-au urcat pe pagina de Facebook a concursului.

Cum bradul face parte din tradiția de Crăciun, și în acest concurs a fost o secțiune destinată „Celui mai frumos Brad de Crăciun”. Au fost 16 elevi care și-au prezentat brăduții, împodobiți cu ornamente făcute de mână sau ce au avut mai special în casă.

La cea de-a treia secțiune a concursului – „Masa tradițională de Crăciun” – s-au înscris 8 concurenți. Tot într-un video postat ulterior pe Facebook, elevii au prezentat o masă îmbelșugată, explicând fiecare preparat care dă GUST sărbătorilor de iarnă.

Astăzi, într-o întâlnire ONLINE, juriul a desemnat câștigătorii fiecărei secțiuni din concurs. Pentru partea culinară, câștigătorii au fost aleși de chef Nina Rus. Iar aceasta a decis că TOȚI merită recompensați pentru efortul depus.

Niște copii excepționali. Așa de frumos au prezentat totul, așa de bine au explicat. Mi s-a înmuiat inima. Și pentru că toți au depus efort, merită recompensați. Așa că am decis să le ofer fiecăruia câte o diplomă și câte o medalie. Sunt niște copii extraordinari și m-am simțit onorată să fac parte din juriu”,  a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, chef Nina Rus.

Puteți urmări colindele, împodobirea bradului și explicarea bucatelor tradiționale de Crăciun, accesând pagina de Facebook CRĂCIUNUL OFFLINE.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...