13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Primarul Ioan Turc renunță brusc la firma de audit angajată! A aflat că au probleme penale…

Primarul Ioan Turc anunța cu trâmbițe un audit al angajaților din primărie. S-a găsit și o firmă externă, care să fie obiectivă. Doar că, la scurt timp după prima întâlnire cu firma care ar fi urmat să facă puțină „curățenie” printre angajați, edilul a anunțat că se renunță la serviciile acesteia. „A omis să ne spună că este cercetată într-un dosar penal…”, a explicat Ioan Turc.

Încă din campania pentru alegerile locale, Ioan Turc promitea că, dacă va fi ales, va face „curat” printre angajații Primăriei Bistrița.

Ajuns în funcția de primar, la finele lunii octombrie 2020, pe masa ședinței de Consiliu Local, s-a aflat proiectul de finanțare a unui audit extern. Suma pusă la bătaie – 80.000 de lei.

Primăria Bistrița va cheltui 80.000 de lei pentru o evaluare financiară și de personal externă

La începutul lunii ianuarie, primarul explica faptul că s-a finalizat perioada de depunere a ofertelor pentru auditul personalului Primăriei Bistrița. Firma și-a oferit serviciile contra sumei de 67.000 de lei.

VIDEO: Turc promite curățenie printre șefimea din Primăria Bistrița, însă abia după auditul unei firme specializate

Miercuri, primarul Ioan Turc făcea public numele firmei care va evalua angajații din administrația locală. Acesta avusese o primă întâlnire cu reprezentanții firmei. Au pus la cale primele detalii și modul în care se va desfășura auditul.

Cine pleacă, cine rămâne în Primăria Bistrița?! Începe auditul

Odată ce numele firmei a fost făcut public, s-au ridicat și primele semne de întrebare privind activitatea desfășurată de aceasta, dat fiind faptul că e o firmă mică, de apartament, cu un singur angajat.

În 2017 a avut cei mai mulți angajați de la înființare – 4. Pentru 2019, SRL-ul a raportat o cifră de afaceri de 471.089 de lei și un profit net de 85.304 lei.  Această cifră de afaceri se explică dacă luăm în calcul numărul mare de contracte cu statul, care trece de 30.

Potrivit România Liberă, în spatele acestei firme de apartament se află Tănase Luminița Marinela, fostă parteneră de afaceri cu soția șefului FISC-ului Bacău. Evident, printre contractele pe care le-a primit SC Prim Audit SRL s-a numărat și unul cu ANAF.

Mai mult, firma a încheiat nu mai puțin de 30 de contracte cu instituții ale statului, de la ANAF până la inspectorate școlare, consilii județene și chiar penitenciare.

Tănase Luminița deține și un cabinet de insolvență, care, de asemenea, a încheiat numeroase contracte cu instituții ale statului.

Astăzi, primarul Ioan Turc a anunțat că renunță la serviciile firmei de audit. A aflat că are probleme penale.

În urma verificărilor suplimentare pe care le-am solicitat cu privire la singurul participant la procedura de încredințare a serviciului de audit extern, am constatat că administratorul societății Prim-Audit București, Luminița Tănase, a omis să ne aducă la cunoștință faptul că e inculpată într-un dosar penal aflat pe rolul instanțelor din România, pentru o infracțiune ce îi pune la îndoială probitatea morală.

În consecință, am decis încetarea colaborării cu societatea Prim-Audit, urmând să reluăm procedura pentru derulare a unui audit extern la Primăria Bistrița. Totodată, am dispus revizuirea tuturor procedurilor interne de selectare a ofertanților, pentru ca asemenea situații să fie prevenite”, a scris Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...