32.2 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Ioan Turc vrea rețea de reîncărcare pentru automobile electrice, refacerea Pădurii Codrișor și decontaminarea zonei ARIO

Primarul Ioan Turc vrea să dezvolte la Bistrița o rețea de reîncărcare pentru automobile electrice, să refacă părțile degradate din Pădurea Codrișor și să decontamineze zona ARIO. Pentru aceste proiecte, edilul a cerut sprijin la București.

După ani de zile în care centura Bistriței a rămas în stand-by, primarul Ioan Turc anunță că Primăria Bistrița va încheia un acord cu Ministerul Transporturilor și CNAIR, astfel că, după realizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Bistrița-Vatra Dornei al drumului rapid Baia Mare-Suceava, municipalitatea să poată urgenta și derula procedurile pentru proiectul tehnic și execuția viitorului drum de centură.

Edilul, care, se pare, zilele trecute a fost la București în audiență la mai multe ministere pentru a cere sprijin financiar pentru diferite proiecte, mai spune că a solicitat finanțare pentru reabilitarea termică a 20 de blocuri, fiind vorba în special de cele respinse la finanțare din fonduri europene.

Sunt șanse, de asemenea, să se construiască 2-3 blocuri ANL, însumând 50 de apartamente, dar și să se reia construirea unor case prin credit ipotecar. Printre noile proiecte pentru care a cerut sprijin Ioan Turc se numără înlocuirea platformelor semiîngropate de deșeuri cu platforme îngropate hidraulice, dar și realizarea la Bistrița a unei rețele de reîncărcare a automobilelor electrice.

Turc are în vedere și Pădurea Codrișor, urmând să se refacă părțile din aceasta care sunt degradate, dar și decontaminarea unor situri industriale, cum este zona ARIO.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: