6.6 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Ionuț Simionca, obligat să dea jos o parte din afișele lipite în oraș

Candidatul PMP Ionuț Simionca este obligat de Biroul Electoral Județean să înlăture o parte din afișele care le sugerează bistrițenilor să îl voteze. Deși nu apare numele său pe afișele respective, BEJ spune că materialele electorale îl promovează și îi cere candidatului PMP să le înlăture.

Alianța USR Plus a formulat o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană, în care precizează că în mai multe locuri din municipiul Bistrița, dar și din județ sunt amplasate afișe în alte locuri decât cele stabilite de primari.

Acestea au un fundal alb, grafică și logoul asemănătoare cu cele ale Partidului Mișcarea Populară, pe care era inscripționat sloganul „Iubesc județul Bistrița-Năsăud, VOTEZ pentru Autostrada Nordului”.

Judecătorii Biroului Electoral au ajuns la concluzia că deși nu apare numele lui Ionuț Simionca sau chipul sau pe afișe, acestea se identifică cu candidatul și încalcă legea.

„Biroul Electoral de Circumscripție decide: Admite plângerea formulată de Alianța USR PLUS, prin reprezentantul organizației județene Bistrița-Năsăud, domnul Toth Attila Lorand, ca fiind întemeiată și dispune înlăturatrea din întreaga Circumscripție Electorală nr. 6 Bistrița-Năsăud a afișelor care au sloganul „Iubesc județul Bistrița-Năsăud”. Dispune sesizarea prefectului Județului Bistrița-Năsăud în vederea comunicării către primarii tutuor unităților administrativ teritoriale pentru luarea măsurilor care se impun în vederea înlăturării afișelor arătate, precum și sesizarea Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud pentru efectuarea de cercetări în vederea constatării săvârșirii unor eventuale contravenții și aplicarea de sancțiuni dacă se impune”, se arată în hotărârea BEJ.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!