32.4 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

La Spitalul Județean nu se mai poate vaccina! EROARE de sistem, au închis centrul de vaccinare

Haosul din organizarea campaniei de vaccinare începe să se vadă. La Spitalul Județean nu se mai pot administra vaccinurile dintr-o eroare a sistemului, care a declarat închis centrul de vaccinare care funcționase aici în etapa I a campaniei de vaccinare, omițând că același centru a fost declarat funcțional și în etapa II. Situația ar fi la fel în toată țara.

Cei programați azi dimineață să-și facă vaccinul Anti COVID la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, conform programărilor, s-au trezit că nu le poate fi administrat vaccinul. Personalul venise la lucru, vaccinurile sunt în stoc, dar nu pot fi administrate pentru că centrul de vaccinare care funcționase aici în etapa I a fost închis din soft și nu se mai regăsește în listă. Cum validarea vaccinării se face on line, ca și eliberarea certificatelor, personalul s-a trezit că nu poate trece propriu zis la vaccinare neavând acces în sistemul care permite validarea actului de vaccinare și fără de care nu poate fi administrat niciun vaccin, fiecare doză fiind monitorizată. Astfel, cu vavccinurile în față și personal pregătit să le administreze, dintr-o eroare gravă de organizare, vaccinarea nu poate continua.

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a declarat pentru Bistrițeanul.ro că s-a luat legătura cu cei de la STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale), care gestionează partea electronică a campaniei de vaccinare, care s-au arătat uimiți că mai sunt deschiși, centrul apărând ca închis după încheierea etapei I de vaccinare și neapărând ca valid pentru etapa a II-a care începe astăzi. Se pare că situația nu este singulară în țară și la fel s-au trezit închise mai multe centre care funcționaseră în etapa I și care erau parte și din etapa II.

UPDATE: Vaccinarea s-a reluat, găsindu-se un artificiu prin care să fie validată prelucrarea fiecărei doze de vaccin, respectiv se introduc manual datele, ceea ce va îngreuna însă procesul de vaccinare.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...