8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

La un pas de FALIMENT?! Cu investiții de 40 de milioane de euro, Sîngeorz-Băi nu-și permite cofinanțările de un milion de euro

Potrivit fostului primar al stațiunii Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău dacă orașul nu primește o sumă consistentă în viitorul apropiat va intra în faliment. Cu investiții de 40 de milioane de euro, administrația locală nu-și permite cofinanțările și cheltuielile neeligibile de peste un milion de euro. Președintele CJ Radu Moldovan spune că sunt multe administrații locale în această situație.

Traian Ogâgău, fostul primar al stațiunii Sângeorz-Băi prezenta zilele trecute la Radio Someș situația gravă în care se află orașul. Are investiții în derulare de peste 40 de milioane de euro, însă nu-și permite cheltuielile neeligibile și cofinanțările. Acestea au ajuns la peste un milion de euro.

„Dacă Guvernul nu intervine, i-am sugerat noului primar, Cătălin Bota, să ducă cheile orașului prefectului Stelian Dolha. Țineți cont de comunitățile unde chiar se investește, astfel acele comunități vor falimenta”, a declarat Traian Ogâgău la Radio Someș.

Situația a fost recunoscută și de președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, care spune că sunt multe administrații locale în situația orașului Sîngeorz-Băi.

„Nu pot fi bănuit de niciun fel de prietenie cu Traian Ogâgău, eu. Am văzut o postare de-a lui, în urma unei vizite în teren noul primar cu Traian Ogâgău au făcut o analiză și spune că are nevoie de minim un milion de euro să își cofinanțeze proiectele europene, altfel, Primăria Sângeorz-Băi intră în faliment. Nu numai primăria din Sângeorz-Băi e așa. În situația Primăriei din Sângeorz-Băi sunt toate primăriile din Bistrița-Năsăud. N-au să pună 2%, 5%, pentru că n-au de unde”, a precizat președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, la Bistrițeanul Live.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Care ar fi acele ,, investiții”?. România a fost condusă de un ,,cismar” care promova investitii rentabile. Oare cat de rentabile sunt ,,investițiile „” actualilor primari și în general a conducătorilor post ,,revolutie-lovtura de stat”. Câți dintre ei știu calcula perioada de amortizare, plusvaloarea sau numărul locurilor de muncă nou create?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: