7.1 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Lista actualizată a țărilor din care dacă sosești în România, intri automat în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc ridicat. Astfel, cei care revin în România din acele zone sunt obligați să intre în carantină timp de 14 zile. Există însă și unele excepții. Mai mult, s-au impus noi reguli privind evenimentele religioase și mersul la serviciu în zonele cu focare COVID 19.

Românii sau turiștii care vin în România sunt obligați să intre automat în carantină, dacă sosesc din cele 49 de state aflate pe lista zonelor galbene.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista statelor din care se impune izolarea sau carantinarea timp de 14 zile.

Există totuși și excepții de la această ”regulă”.

Se exceptează de la măsura prevăzută persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național. Persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică” transmite CNSU.

Totodată, se INTERZICE organizarea de evenimente religioase cu persoane venite din alte zone.

Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități” se arată în același somunicat.

Mai mult, dacă incidența cumulată a cazurilor COVID 19 în ultimele 14 zile depășește 1,5/1.000 de locuitori, comitelele județene pentru situații de urgență trebuie să regândească desfășurarea activităților economice și din cadrul instituțiilor publice.

Întregul comunicat poate fi citi aici:

[pdf-embedder url=”https://www.bistriteanul.ro/wp-content/uploads/2020/10/Hotarare-CNSU-nr.-47-din-05.10.2020-.pdf” title=”Hotarare CNSU nr. 47 din 05.10.2020″]

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...