29.1 C
Bistrița
duminică, august 7, 2022

LISTA OFICIALĂ A RESTRICȚIILOR stabilite de Guvern. Cu cât e incidența mai mare cu atât sunt mai multe interdicții

Astăzi se va publica în Monitorul Oficial lista oficială a restricțiilor stabilite de Guvern. Practic, cu cât incidența de cazuri Covid este mai mare în localitățile unde locuiți, cu atât mai multe interdicții se vor aplica. La ce restricții trebuie să ne așteptăm:

Localitățile cu incidență a cazurilor de Covid mare vor avea parte de o serie de noi restricții în perioada următoare. Lista oficială a restricțiilor va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial, după ce a fost votată ieri de către guvernanți.

Bistrițeanul.ro vă prezintă lista de restricții și condițiile în care acestea se vor aplica:

Când rata infectărilor depășește 4 la 1.000 de locuitori: se aplică carantina de noapte începând cu ora 20:00 în weekend (vineri, sâmbătă și duminică); supermarketurile se închid la 18:00 în weekend (vineri, sâmbătă și duminică); sălile de fitness se închid de tot. Se renunță la aceste măsuri abia când incidența coboară sub pragul de 3,5/mia de locuitori.

Bistrița este deja la o incidență de 3,76/mia de locuitori, ceea ce înseamnă că în curând e posibil să se aplice aceste reguli și în municipiu.

Când rata infectărilor depășește 7,5 la 1.000 de locuitori: carantina de noapte începe la ora 20:00 și este valabilă pe tot parcursul săptămânii, nu doar în weekend. Supermarketurile și restul magazinelor se închid în fiecare zi la ora 18:00. Se renunță la aceste măsuri abia când incidența scade sub pragul de 7/mia de locuitori.

În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase. În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în intervalul orar 18.00 – 05.00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...