24.1 C
Bistrița
marți, iunie 22, 2021

LISTA OFICIALĂ A RESTRICȚIILOR stabilite de Guvern. Cu cât e incidența mai mare cu atât sunt mai multe interdicții

Astăzi se va publica în Monitorul Oficial lista oficială a restricțiilor stabilite de Guvern. Practic, cu cât incidența de cazuri Covid este mai mare în localitățile unde locuiți, cu atât mai multe interdicții se vor aplica. La ce restricții trebuie să ne așteptăm:

Localitățile cu incidență a cazurilor de Covid mare vor avea parte de o serie de noi restricții în perioada următoare. Lista oficială a restricțiilor va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial, după ce a fost votată ieri de către guvernanți.

Bistrițeanul.ro vă prezintă lista de restricții și condițiile în care acestea se vor aplica:

Când rata infectărilor depășește 4 la 1.000 de locuitori: se aplică carantina de noapte începând cu ora 20:00 în weekend (vineri, sâmbătă și duminică); supermarketurile se închid la 18:00 în weekend (vineri, sâmbătă și duminică); sălile de fitness se închid de tot. Se renunță la aceste măsuri abia când incidența coboară sub pragul de 3,5/mia de locuitori.

Bistrița este deja la o incidență de 3,76/mia de locuitori, ceea ce înseamnă că în curând e posibil să se aplice aceste reguli și în municipiu.

Când rata infectărilor depășește 7,5 la 1.000 de locuitori: carantina de noapte începe la ora 20:00 și este valabilă pe tot parcursul săptămânii, nu doar în weekend. Supermarketurile și restul magazinelor se închid în fiecare zi la ora 18:00. Se renunță la aceste măsuri abia când incidența scade sub pragul de 7/mia de locuitori.

În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase. În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în intervalul orar 18.00 – 05.00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...