24.8 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

MIZERABILE – Așa au găsit inspectorii sanitar-veterinari centrele de colectare a laptelui și unitățile de procesare

Inspectorii sanitar-veterinari care au luat la puricat peste 100 de exploatații de vaci, peste 50 de centre de colectare a laptelui și peste 10 unități de procesare a laptelui au găsit mizerie, animale neîntreținute și fără documente legale, echipamente de protecție incomplete și substanțe de igienizare neconforme.

Preț de o lună inspectorii din cadrul DSVSA Bistrița-Năsăud au luat la puricat exploatații de vaci, centre de colectare  și prelucrare a laptelui. Rezultatele ne arată cum unii producători se joacă pur și simplu cu sănătatea consumatorilor produselor lor.

La exploatațiile comerciale și non-profesionale nu se respectă regulile privind igiena mulsului, animalele sunt cumpărate și vândute fără documente legale, nu sunt respectate condițiile de biosecuritate și nici cerințele de protecție și bunăstare a animalelor.

La centrele de colectare a laptelui inspectorii au găsit echipamente și spații neîntreținute corespunzător, neasigurarea apei calde pentru personal, echipamente de protecție sanitară incmplete sau substanțe de igienizare neconforme.

Aceleași probleme au fost găsite și la unitățile de procesare a laptelui: paviment, pereți și tavan neîntreținute corespunzător, igienă necorespunzătoare a spațiilor și echipamentelor de lucru.

Au fost aplicate 32 de amenzi, în valoare totală de 47.300 de lei. Cel mai mare cuantum de amenzi a fost în valoare de 16.000 de lei. Acestea au fost aplicate la centrele de colectare a laptelui.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...