18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

MODELUL actualizat de declarație pe proprie răspundere / declarație angajator necesar începând pentru deplasări după ora 20.00

Noi restricții și măsuri de protecție vor intra în vigoare în localitățile în care rata infectărilor depășește 4 la 1.000 de locuitori. Deplasările pe timp de noapte nu vor mai fi permise fără declarație pe proprie răspundere sau declarație din partea angajatorului. AICI puteți descărca modelul actualizat:

Bistrița se afla astăzi la o incidență de 3,91 / mia de locuitori, ceea ce înseamnă că în curând e posibil să ne trezim cu noi restricții în oraș.

Se va aplica din nou carantina de noapte începând cu ora 20:00 în weekend (vineri, sâmbătă și duminică), în localitățile în care rata infectărilor depășește 4 la 1.000 de locuitori. În această situație se află două localități din județul Bistrița-Năsăud: Budacul de Jos și Braniștea:

Supermarketurile se vor închide la 18:00 în weekend, iar sălile de fitness vor fi nevoite să își suspende activitatea de tot.

Se renunță la aceste măsuri abia când incidența coboară sub pragul de 3,5/mia de locuitori.

Mai multe detalii despre restricțiile și măsurile de protecție votate ieri de autorități puteți afla de AICI.

Pe site-ul CeTrebuieSaFac.ro a fost publicat un ghid cu reguli de interacțiune, acțiune și comportament recomandate în timpul situației de urgență generată de pandemia COVID-19.

Modelul de declarație pe proprie răspundere – indiferent de rata de incidență (nivelul de răspândire a virusului) poate fi descărcat de AICI

Modelul de adeverință de angajator – AICI

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 ‰ (necesar a fi folosite pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică), respectiv 7,5 ‰ (necesar a fi folosite în toate zilele săptămânii) se găsește AICI

UPDATE

Prim-ministrul Florin Cîțu precizează că având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească și în urma unei discuții cu șeful DSU Raed Arafat ”am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...