6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Musafirii, așteptați de Crăciun și Revelion cu mască și cu geamurile deschise

Secretarul de stat Raed Arafat ne recomandă ca, de Crăciun, să primim musafirii cu mască și să aerisim bine încăperile în care stăm. Pentru a evita riscurile de infectare cu Covid-19 cel mai bine ar fi ca anul acesta să renunțăm la reunirea cu familia extinsă și prietenii de sărbători.

Autoritățile ne recomandă să renunțăm anul acesta la reunirea cu familia extinsă și cu prietenii. Dacă totuși nu vrem să stăm singuri de Crăciun și Revelion, secretarul de stat Raed Arafat ne recomandă să primim musafirii cu mască și să aerisim bine încăperile.

„Să se deschidă geamurile, va fi frig, bineînțeles, dar să se deschidă geamurile, să se aerisească. Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepția momentului în care se mănâncă și unde trebuie totuși să se păstreze distanța, purtarea măștii, care știu că este foarte greu, poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menționate inclusiv de OMS. (…) Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune și persoanele în vârstă, pot expune și persoanele apropiate și pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale și poate chiar în stare foarte gravă”, a explicat la Digi24, Raed Arafat.

Una dintre soluțiile propuse de Raed Arafat ar fi luarea mesei, de Crăciun și Revelion, pe rând, în situația în care avem musafiri și sunt mai multe persoane prezente.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...