14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

NASOL: Dispar 2.500 de locuri de parcare – anunță primarul Ioan Turc

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a explicat că prin demararea proiectelor de urbanitate mobilă și Linia Verde, ar urma să dispară 2.500 de locuri de parcare. „Tocmai de aceea, căutăm să urgentăm lucrurile și să găsim soluții pentru amenajarea de noi parcări. Probabil în locul fostelor puncte termice”, a declarat edilul.

Trei proiecte „lăsate moștenire” de administrația anterioară – Linia Verde, Reconfigurarea axei de transport Gării -Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului și pistele de biciclete – ar urma să „înghită” 2.500 de locuri de parcare.

Eu am întrebat și am cerut celor de la Tehnic să-mi calculeze exact CÂTE locuri de parcare DISPAR, odată cu aceste proiecte. Sunt undeva la 2.500 de locuri de parcare care urmează să dispară. Aici nu vorbim de locuri de parcare special amenajate – cele cu taxă, care sunt vreo 300. E vorba de locuri unde bistrițenii parchează de obicei: PE MARGINEA CAROSABILULUI. Aceste locuri de parcare NU VOR MAI EXISTA. Și atunci trebuie găsite soluții.

Proiectele sunt de așa natură că nu se va mai putea parca pe marginea carosabilului, cum se parchează acum. Deci undeva la 2.500 de locuri de parcare vor dispărea. Vă dați seama ce înseamnă asta?? Am cerut oricum celor de la Tehnic să meargă să vadă efectiv câte locuri de parcare nu vor mai fi. Și nu cele cu plată. Ci câte locuri unde parchează acum bistrițenii vor dispărea, efectiv”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Edilul municipiului a explicat că va căuta soluții pentru amenajarea de parcări.

„Noi acum trebuie să ugentăm totul și să căutăm soluții. Urmează să am o întâlnire cu domnul profesor Filip. El e specialist în astfel de lucruri și a mai lucrat în citadina noastră. Ne-am gândit la ceva parcări pe structură metalică, acestea fiind cele mai rentabile. Le vom amplasa în zone unde acum se parchează la sol, sau în locul fostelor puncte termice. Dar trebuie căutată o soluție cât de repede”, a mai spus Turc.

Primarul a explicat că se va face un studiu, și dacă se va lua în considerare demolarea punctelor termice, se va analiza care puncte termice NU au fost folosite pentru ceea ce au fost date în folosință. Acestora li se va schimba destinația și chiar vor putea fi demolate pentru a se ridica parcări pe structură metalică.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: