-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

NASOL: Dispar 2.500 de locuri de parcare – anunță primarul Ioan Turc

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a explicat că prin demararea proiectelor de urbanitate mobilă și Linia Verde, ar urma să dispară 2.500 de locuri de parcare. „Tocmai de aceea, căutăm să urgentăm lucrurile și să găsim soluții pentru amenajarea de noi parcări. Probabil în locul fostelor puncte termice”, a declarat edilul.

Trei proiecte „lăsate moștenire” de administrația anterioară – Linia Verde, Reconfigurarea axei de transport Gării -Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului și pistele de biciclete – ar urma să „înghită” 2.500 de locuri de parcare.

Eu am întrebat și am cerut celor de la Tehnic să-mi calculeze exact CÂTE locuri de parcare DISPAR, odată cu aceste proiecte. Sunt undeva la 2.500 de locuri de parcare care urmează să dispară. Aici nu vorbim de locuri de parcare special amenajate – cele cu taxă, care sunt vreo 300. E vorba de locuri unde bistrițenii parchează de obicei: PE MARGINEA CAROSABILULUI. Aceste locuri de parcare NU VOR MAI EXISTA. Și atunci trebuie găsite soluții.

Proiectele sunt de așa natură că nu se va mai putea parca pe marginea carosabilului, cum se parchează acum. Deci undeva la 2.500 de locuri de parcare vor dispărea. Vă dați seama ce înseamnă asta?? Am cerut oricum celor de la Tehnic să meargă să vadă efectiv câte locuri de parcare nu vor mai fi. Și nu cele cu plată. Ci câte locuri unde parchează acum bistrițenii vor dispărea, efectiv”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Edilul municipiului a explicat că va căuta soluții pentru amenajarea de parcări.

„Noi acum trebuie să ugentăm totul și să căutăm soluții. Urmează să am o întâlnire cu domnul profesor Filip. El e specialist în astfel de lucruri și a mai lucrat în citadina noastră. Ne-am gândit la ceva parcări pe structură metalică, acestea fiind cele mai rentabile. Le vom amplasa în zone unde acum se parchează la sol, sau în locul fostelor puncte termice. Dar trebuie căutată o soluție cât de repede”, a mai spus Turc.

Primarul a explicat că se va face un studiu, și dacă se va lua în considerare demolarea punctelor termice, se va analiza care puncte termice NU au fost folosite pentru ceea ce au fost date în folosință. Acestora li se va schimba destinația și chiar vor putea fi demolate pentru a se ridica parcări pe structură metalică.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.