26.9 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Noul primar al Bistriței mai vrea o firmă care să ajute Supercom la curățenia din oraș

Ioan Turc a exclus posibilitatea ca Bistrița să iasă din ADI Deșeuri, organismul care coordonează colectarea deșeurilor din întreg județul. Recunoaște totuși că Supercom nu își face treaba și propune asocierea cu o altă firmă care să facă curățenie în oraș.

Ioan Turc nu este de acord cu părăsirea ADI Deșeuri, care se ocupă de gestionarea deșeurilor din întreg județul, însă ar vrea mai multă curățenie în municipiu și vede rezolvarea în constituirea unei societăți comerciale, din care să facă parte Primăria municipiului Bistrița cu un pachet majoritar de 51% și găsit un partener pentru restul de 49%. Acest model este implementat cu succes la Oradea.

 „M-aș bucura dacă la această licitație ar participa Urbana sau Codrișor sau o asociere dintre ele. Este limpede că Supercom nu poate fi o soluție, de Supercom a tras PSD-ul cât a putut inclusiv în campania electorală, campanie în timpul căreia orașul a arătat cumplit. Dacă nici măcar în campania electorală n-au fost în stare să facă curățenie, e clar că nu pot să facă curățenie”, a declarat Ioan Turc.

Vă reamintim faptul că Supercom SA București a câștigat nu doar licitația de colectare a deșeurilor din întreg județul, ci și un contract de salubrizare a străzilor din Bistrița. Supercom s-a bătut cu mai multe firme, inclusiv cu Urbana.

Contractul de concesiune pentru serviciile de salubritate a municipiului a fost semnat în 2016 și se întinde pe nu mai puțin de 8 ani. Valoarea contractului trece de 54 de milioane de lei. Ce se va întâmpla cu acest contract, rămâne de văzut.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!