-11.1 C
Bistrița
duminică, februarie 5, 2023

O asociație nemțească preia adăpostul de câini fără stăpân din Bistrița pentru un deceniu

Asociația nemțească Ein Herz Fur Streuner e.V. va prelua în gestiune adăpostul public de câini din Bistrița pentru următorii 10 ani. Asociația se va ocupa inclusiv de găsirea unor familii pentru patrupede, dar și de achitarea salariilor medicului veterinar și al personalului angajat acolo.

Primarul Ioan Turc a anunțat că adăpostul public de câini fără stăpân, care găzduiește momentan 120 de căței, microcipați și sterilizați, a fost preluat în gestiune de o asociație germană, pentru următorii 10 ani.

„În vederea modernizării și îmbunătățirii condițiilor actuale, municipalitatea va semna un acord de parteneriat cu asociația germană Ein Herz Fur Streuner e.V., care va asigura, pentru 10 ani (cu posibilitatea prelungirii), gestionarea adăpostului de câini comunitari din Bistrița. Aceasta va presupune: hrana, vaccinarea antirabică și polivalentă, microciparea, sterilizarea și deparazitarea animalelor, plus toate tratamentele medicale, carnetele de sănătate și pașapoartele necesare în caz de adopție externă”, a precizat Ioan Turc.

Potrivit acestuia, asociația parteneră va plăti salariul medicului veterinar și al personalului selectat pentru a deservi adăpostul și întreținerea, modernizarea spațiilor și costurile de informare și sterilizare a câinilor cu proprietari de pe raza municipiului.

„Adăpostul va fi deschis de luni până vineri câte 6 ore pe zi (de la 9:00 la 15:00), iar sâmbătă şi duminică, 5 ore/zi (de la 9:00 la14:00 ), cu posibilitatea vizitării de către publicul larg. Primăria ar urma să asigure plata utilităților (electricitate, Internet, apă curentă, canalizare, vidanjare, servicii de salubritate), dar și capturarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului, în limita capacității adăpostului, cu precizarea că va fi interzisă eutanasierea câinlor sănătoși”, a mai spus primarul Bistriței.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: