7.1 C
Bistrița
luni, septembrie 20, 2021

O bucată de pământ aduce venituri de sute de mii de lei unei comune. A fost nevoie de un proces de 5 ani pentru asta

Municipiul Bistrița și comuna Șieu Măgheruș s-au bătut 5 ani de zile pentru o bucată de teren care le desparte. Primăria Bistrița revendica mai bine de 30 de hectare de teren, care se află la limita cu comuna Șieu Măgheruș.

De ce este atât de important acest teren? Ei bine, pe acest teren s-a relocat fabrica Teraplast, iar unitatea administrativ teritorială de care aparținea încasa taxele și impozitele deloc mici achitate de companie.

Până acum, taxele plătite de Teraplast, care, potrivit unor surse Bistrițeanul.ro, trec de 100.000 de lei, mergeau la Primăria Bistrița. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, a refuzat să comunice valoarea taxelor și impozitelor achitate de Teraplast, motivând că este vorba despre informații cu caracter confidențial.

Un dosar înregistrat în 2013 venea să lămurească care sunt hotarele celor două unități administrativ teritoriale și unde vor merge dările plătite de Teraplast.

Procesul în cauză s-a întins pe mai bine de 5 ani, iar în data de 19 februarie, Curtea de Apel Cluj a venit cu decizia definitivă. Judecătorii clujeni mențin sentința dată de Tribunalul Bistrița-Năsăud în anul 2017, care spune că terenul respectiv ține de comuna Șieu Măgheruș.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....

Italtextil Sărata, Fan Curier Bistrița, Rombat și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Curier, Italtextil Sărata sau RCB Electro...