1.2 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

OFICIAL – De azi, ei sunt polițiștii ce fac dreptate necuvântătoarelor:

Așteptarea a luat sfârșit! Direcția pentru Protecția Animalelor, parte a Poliției Române, e activă, oficial, de astăzi, și la Bistrița. Cei șase au depus azi jurământul, fiind polițiști „cu acte-n regulă”.

Iubitorii de animăluțe pot răsufla… ușurați, și la Bistrița!

Azi, cei șase polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au depus jurământul. Astfel, așteptarea a luat, oficial, sfârșit.

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, opt colegi agenți de poliție au fost promovați în corpul ofițerilor, în urma examenelor susținute și alți șase candidați, declarați admiși, au depus jurământul de credință, fiind încadrați direct în structurile Poliției Române.

Cei șase noi colegi, dintre care trei ofițeri și trei agenți de poliție își vor desfășura activitatea în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor.

Colegii promovați în corpul ofițerilor își vor desfășura activitatea în cadrul structurilor de: investigarea criminalităţii economice, ordine publică, investigații criminale, cazier judiciar și siguranță școlară.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud i-a asigurat de tot sprijinul și le-a urat mult succes în carieră!”, au informat reprezentanții IPJ BN.

Direcția pentru Protecția Animalelor din cadrul Poliției Române are deja sute de angajați în toate județele din țară.

În cadrul acestor structuri există inclusiv medici veterinari, care, pe lângă partea de cercetare în cadrul dosarelor penale, vor putea lua și cea mai bună măsură pentru animăluțul în cauză.

În doar două luni de zile, de când s-au demarat lucrurile pentru DPA, s-au întocmit zeci de dosare penale și s-au aplicat sute de amenzi.

Polițiștii încurajează cetățenii să apeleze 112 ori de câte ori observă o situație în care se impune scoaterea imediată a animalului din locul în care se află.

Se dorește chiar pedepsirea cu închisoarea a celor ce tratează animalele cu cruzime.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...