13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Pepinieră de 20 de milioane de euro la Sărata. Aceasta va fi cea mai modernă din țară

Lângă parcul industrial din Sărata va fi amenajată cea mai modernă pepinieră din țară. Aceasta va costa nu mai puțin de 20 de milioane de euro și va produce anual 19 milioane de puieți de rășinoase.

Bistrița-Năsăud va avea cea mai modernă pepinieră din țară, realizată din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Deputatul Robert Sighiartău a anunțat că aceasta va fi finanțată, după ce proiectul dispăruse din ultima variantă a Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Este un proiect pe care l-am anunțat în 3 decembrie 2020, o investiție de peste 20 de milioane de euro ce va fi realizată pe 26 de hectare, lângă parcul industrial Bistrița Sud, un proiect pentru care m-am bătut și care iată astăzi se regăsește în PNRR”, a precizat Robert Sighiartău.

Aceasta va fi cea mai mare și modernă pepinieră din țară. Anual, va produce 19 milioane de puieți de rășinoase.

Foto. vrancea24.ro

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...