13.5 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Perele din parcul cu peri seculari de pe Dealul Cocoșului, prezentate tocmai în Franța

Parcul cu peri seculari de pe Dealul Cocoșului va fi prezentat la începutul lunii viitoare tocmai în Franța, prin produsele sale. Este vorba despre peri care au sute de ani și care, fără niciun tratament fitosanitar, continuă să facă rod. Acest parc aflat la doi pași de oraș a atras inclusiv cercetători români.

Parcul cu peri seculari de pe Dealul Cocoșului este îngrijit de Club Lion, care va și prezenta produsele sale în Franța, în perioada 7-8 noiembrie, la conferința pomologilor organizată de „Federation des Producteurs de Fruits” din Alsacia. De asemenea, proiectul va fi prezentat anul viitor și în Germania, la Rogensburg, la un congres similar.

„Sub bagheta lui Mihai, inițiatorul și profesionistul din acest proiect, sub un soare superb de toamnă bistrițeană, patru colegi de club am urcat dealul spre a culege mostre, să le notăm care din ce copac provin, pentru a pregăti materialul pe care Mihai îl va prezenta în Franța. Oricum, până la plecare vor mai urma una-două sesiuni de culegere de mostre din alte soiuri de pere”, precizează Clubul Lions Bistrița pe pagina de Facebook.

Parcul situat la doi pași de Bistrița a atras inclusiv cercetători români, care au studiat acești peri, care au sute de ani și care continuă să dea fructe, în ciuda faptului că nu au fost supuși niciunui tratament.

Până acum s-au identificat peste 750 de peri din peste 20 de soiuri. Pomii din livadă s-au menținut sănătoți pentru că aceștia au fost plantați la distanțe mari unul de altul, ceea ce a ajutat la împiedicarea transmiterii bolilor. Se pare că în spatele acestei livezi speciale se află sașii.

Foto: Club Lion Bistrița 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.