32.4 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

Perele din parcul cu peri seculari de pe Dealul Cocoșului, prezentate tocmai în Franța

Parcul cu peri seculari de pe Dealul Cocoșului va fi prezentat la începutul lunii viitoare tocmai în Franța, prin produsele sale. Este vorba despre peri care au sute de ani și care, fără niciun tratament fitosanitar, continuă să facă rod. Acest parc aflat la doi pași de oraș a atras inclusiv cercetători români.

Parcul cu peri seculari de pe Dealul Cocoșului este îngrijit de Club Lion, care va și prezenta produsele sale în Franța, în perioada 7-8 noiembrie, la conferința pomologilor organizată de „Federation des Producteurs de Fruits” din Alsacia. De asemenea, proiectul va fi prezentat anul viitor și în Germania, la Rogensburg, la un congres similar.

„Sub bagheta lui Mihai, inițiatorul și profesionistul din acest proiect, sub un soare superb de toamnă bistrițeană, patru colegi de club am urcat dealul spre a culege mostre, să le notăm care din ce copac provin, pentru a pregăti materialul pe care Mihai îl va prezenta în Franța. Oricum, până la plecare vor mai urma una-două sesiuni de culegere de mostre din alte soiuri de pere”, precizează Clubul Lions Bistrița pe pagina de Facebook.

Parcul situat la doi pași de Bistrița a atras inclusiv cercetători români, care au studiat acești peri, care au sute de ani și care continuă să dea fructe, în ciuda faptului că nu au fost supuși niciunui tratament.

Până acum s-au identificat peste 750 de peri din peste 20 de soiuri. Pomii din livadă s-au menținut sănătoți pentru că aceștia au fost plantați la distanțe mari unul de altul, ceea ce a ajutat la împiedicarea transmiterii bolilor. Se pare că în spatele acestei livezi speciale se află sașii.

Foto: Club Lion Bistrița 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...