12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Perele din parcul cu peri seculari de pe Dealul Cocoșului, prezentate tocmai în Franța

Parcul cu peri seculari de pe Dealul Cocoșului va fi prezentat la începutul lunii viitoare tocmai în Franța, prin produsele sale. Este vorba despre peri care au sute de ani și care, fără niciun tratament fitosanitar, continuă să facă rod. Acest parc aflat la doi pași de oraș a atras inclusiv cercetători români.

Parcul cu peri seculari de pe Dealul Cocoșului este îngrijit de Club Lion, care va și prezenta produsele sale în Franța, în perioada 7-8 noiembrie, la conferința pomologilor organizată de „Federation des Producteurs de Fruits” din Alsacia. De asemenea, proiectul va fi prezentat anul viitor și în Germania, la Rogensburg, la un congres similar.

„Sub bagheta lui Mihai, inițiatorul și profesionistul din acest proiect, sub un soare superb de toamnă bistrițeană, patru colegi de club am urcat dealul spre a culege mostre, să le notăm care din ce copac provin, pentru a pregăti materialul pe care Mihai îl va prezenta în Franța. Oricum, până la plecare vor mai urma una-două sesiuni de culegere de mostre din alte soiuri de pere”, precizează Clubul Lions Bistrița pe pagina de Facebook.

Parcul situat la doi pași de Bistrița a atras inclusiv cercetători români, care au studiat acești peri, care au sute de ani și care continuă să dea fructe, în ciuda faptului că nu au fost supuși niciunui tratament.

Până acum s-au identificat peste 750 de peri din peste 20 de soiuri. Pomii din livadă s-au menținut sănătoți pentru că aceștia au fost plantați la distanțe mari unul de altul, ceea ce a ajutat la împiedicarea transmiterii bolilor. Se pare că în spatele acestei livezi speciale se află sașii.

Foto: Club Lion Bistrița 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?