20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Performanța de la sat: cum au reușit două licee din mediul rural să obțină o promovabilitate de peste 85%

Cine spune că nu se poate face performanță și la liceele din mediul rural cu siguranță nu a trecut pe la Liceul Teoretic Radu Petrescu din Prundu Bârgăului sau pe la Liceul Tehnologic Ion Căian Românul din Căianu Mic, unde rata de promovabilitate trece de 85%.

Cu condiții ca la oraș, cu licee puse la punct și cu cele mai moderne dotări, nu este de mirare că performanța obținută de elevii care au frecventat o unitate de învățământ din mediul rural este comparabilă cu „orășenii”.

Două licee din mediul rural au reușit să obțină și anul acesta o rată de promovabilitate la Bacalaureat de peste 85%.

Este cazul Liceului Tehnologic „Ion Căian Românul”, unde rata de promovabilitate se apropie de 90% – mai exact 89,5%. Cea mai mare medie obținută anul acesta la Bacalaureat a fost 9,51.

„Rezultate lăudabile la Bacalaureat obținute de absolvenții liceului nostru! Prieteni dragi, vă anunț cu mare bucurie că, Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” Căianu Mic, se află în topul liceelor din județul nostru în urma rezultatelor obținute la Bacalaureat, rezultând o rată a promovabilității de 89,5%!. Felicitări tuturor absolvenților pentru rezultatele meritorii, corpului profesoral pentru toată munca depusă și pregătirea acordată, precum și părinților pentru susținerea elevilor noștri și buna colaborare cu această frumoasă unitate de învățământ. De asemenea, aduc felicitări domnișoarei Alexandra Horț, pentru media 9,51, cea mai mare medie obținută”, a transmis primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

Rezultate remarcabile s-au obținut și la Liceului Teoretic Radu Petrescu din Prundu Bârgăului, unde rata de promovabilitate ajunge la 87,5%. Cea mai mare medie obținută în Prundu Bârgăului a fost 9,75, obținută de doi elevi. 10 elevi ai liceului au reușit să obțină medii mai mari de 9,5.

Topul celor mai bune licee din Bistrița-Năsăud, după promovabilitatea la Bacalaureat îl puteți vedea mai jos:

Topul liceelor din Bistrița-Năsăud, după promovabilitatea la Bacalaureat. Liceul Creștin Logos – singurul cu 100% promovare!

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.