21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Pericolul din munte! Risc de avalanșe în Călimani și Rodnei

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie și Salvamont există risc mare de avalanșe în Munții Rodnei și Munții Călimani, din cauza încălzirii vremii din ultimele zile.

Pericolul de avalanșe este mai mare în munții Călimani, unde depunerile mari de zăpadă și temperaturile crescute din ultimele zile pot duce la avalanșe însemnate.

„La altitudini mai mici de 1800 de metri, stratul de zăpadă este în general stabilizat dar, ca urmare a încălzirii accentuate, acestea se vor umezi puternic. Pe pantele mai înclinate, atât spontan, cât și la supraîncărcari se pot declanșa avalanșe de dimeniuni medii și izolat chiar mari în zonele cu depozite însemnate”, se arată în atenționarea meteorologilor.

Pericol de avalanșe este și în Munții Rodnei, în special la orele prânzului, când versanții sunt însoriți: „La altitudini mai mici de 1800 de metri, stratul de zăpadă este în general stabilizat dar, ca urmare a încălzirii accentuate, acesta se va umezi puternic. Pe pantele mai înclinate, atât spontan, cât și la supraîncărcări, se pot declanșa avalanșe de dimensiuni medii și izolat chiar mari în zonele cu depozite însemnate”, mai avertizează meteorologii.

Foto: alpineadventureromania.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...