16.3 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Pericolul din munte! Risc de avalanșe în Călimani și Rodnei

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie și Salvamont există risc mare de avalanșe în Munții Rodnei și Munții Călimani, din cauza încălzirii vremii din ultimele zile.

Pericolul de avalanșe este mai mare în munții Călimani, unde depunerile mari de zăpadă și temperaturile crescute din ultimele zile pot duce la avalanșe însemnate.

„La altitudini mai mici de 1800 de metri, stratul de zăpadă este în general stabilizat dar, ca urmare a încălzirii accentuate, acestea se vor umezi puternic. Pe pantele mai înclinate, atât spontan, cât și la supraîncărcari se pot declanșa avalanșe de dimeniuni medii și izolat chiar mari în zonele cu depozite însemnate”, se arată în atenționarea meteorologilor.

Pericol de avalanșe este și în Munții Rodnei, în special la orele prânzului, când versanții sunt însoriți: „La altitudini mai mici de 1800 de metri, stratul de zăpadă este în general stabilizat dar, ca urmare a încălzirii accentuate, acesta se va umezi puternic. Pe pantele mai înclinate, atât spontan, cât și la supraîncărcări, se pot declanșa avalanșe de dimensiuni medii și izolat chiar mari în zonele cu depozite însemnate”, mai avertizează meteorologii.

Foto: alpineadventureromania.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...