4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Personalul medical ar putea avea transportul la muncă decontat

Un proiect de lege a fost depus pentru a aduce un ajutor în Sistemul de Sănătate. Deputatul Ionuț Simionca a cerut decontarea transportului personalului medical. Acesta speră să se găsească fonduri, exact cum se face și în Învățământ.

Cadrele didactice care fac naveta la locul de muncă au parte de decontări ale transportului. Pe aceeași idee, deputatul Ionuț Simionca a depus un proiect de lege, de această dată pentru personalul medical.

„Nu văd de ce nu s-ar putea deconta transportul și pentru personalul medical. Mă refer la doctori, asistenți, toți cei care lucrează în sistemul public de sănătate. Mă gândeam la același mod în care se decontează pentru cadrele didactice, să se deconteze și pentru profesioniștii din sistemul de Sănătate”, a explicat Ionuț Simionca.

Acesta a spus că banii ar putea proveni de la Ministerul Sănătății sau de la autoritățile județene sau locale, care să prindă în buget și aceste cheltuieli. Deși nu s-a făcut o statistică a numărului de persoane care ar avea nevoie de decontări, odată ce legea ar fi aprobată, acesta crede că lucrurile se vor așeza de la sine.

„Acesta este un mod în care noi vrem să îmbunătățim Sistemul de Sănătate. Și un alt lucru care m-a bucurat a fost vestea celor 28 de ambulanțe noi ce vor sosi în județul nostru. Mă bucur că vocea mea a fost auzită și se poate face astfel un lucru bun pentru bistrițeni. Astfel, aceștia pot să fie mai liniștiți, mai în siguranță”, a completat Simionca.

O parte dintre ambulanțe vor sosi în Bistrița – Năsăud până la finele acestui an.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.