25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

„Pistolarul” ucrainean care a împușcat un fotograf de 6 ori, la Cepari, a primit mai bine de un deceniu de pușcărie

Tribunalul Bistrița-Năsăud s-a pronunțat în cazul ucraineanului care în urmă cu trei ani împușca un alt conațional, într-o casă din Cepari. Acesta a fost condamnat la 11 ani și jumătate de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Sentința a venit la finalul lunii februarie, după trei ani de judecată. Maxim Filioglo a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor, la doi ani și jumătate pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și la încă doi ani pentru uz de armă fără drept. Acesta a fost achitat pentru infracțiunea de contrabandă calificată.

„Constată că infracţiunile pentru care a fost condamnat inculpatul sunt în concurs, prev. de art.38 al.1 Cod penal, iar în baza art.39 al.1 lit.b Cod penal contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit.a,b,c,d,h Cod penal pe o durată de 5 ani, sporită cu 1 an şi 6 luni închisoare, în total pedeapsa de 11 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 lit.a,b,c,d,h Cod penal pe o durată de 5 ani, ce va fi executată de inculpat”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Acestuia i-a fost confiscată și arma cu amortizor și muniția aferentă. Culmea, fotograful pe care l-a împușcat nu s-a constituit parte civilă în acest dosar. „Pistolarul” mai are de plătit mai bine de 10.000 de lei pentru serviciile de traducere oferite pe toată perioada procesului. La această sumă se mai adaugă și 3.200 de lei cheltuieli judiciare.

Aceasta este prima sentință, care a fost deja atacată cu apel atât de către inculpat, cât și de către procurorii care au lucrat la acest caz.

Ce s-a întâmplat?

În data de 14 aprilie 2018, în jurul orei 03:30, un agricultor din Cepari găsește pe câmp un basarabean care nu vorbește română, plin de sânge, cu 6 plăgi împușcate. Basarabeanul, un renumit fotograf care locuia cu familia în Odessa (Ucraina), călătorea alături de un conațional cu un autoturism, însă cei doi s-au dat jos din mașină în Cepari, unde Filioglo Maxim ar fi încercat să îl omoare pe Vadim Malogolovenco.

Acesta a supraviețuit și a spus în fața anchetatorilor că banii ar fi fost motivul care l-ar fi determinat pe Filioglo să îl împuște. Basarabeanul a fost prins la 180 de kilometri distanță, în județul Maramureș, câteva ore mai târziu.

Filioglo Maxim este născut în Republica Moldova și are 40 de ani. Acesta are antecedente penale pentru infracțiuni comise cu violență.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...