6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

PREMIERĂ: Spitalul din Năsăud primește 5,4 milioane de lei pentru gestionarea crizei COVID

Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud, primul din țară care beneficiază de bani europeni pentru echipamente speciale. Finanțarea se încadrează în  programul de creștere a capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul  ”Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon”, în valoare de 5.467.728 Ron. Este un proiect care va fi finanțat prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin Autoritatea de Management pentru POIM.

Bazele proiectului au fost puse în anul 2020, în mare parte echipamentele fiind pentru zona COVID. Vom începe procedura de achiziții în acest an, iar anul viitor vom intra în posesia acestor echipamente. Proiectul a fost întocmit de echipa noastră, în parteneriat cu Primăria Orașului Năsăud. Este o întreagă listă de echipamente de care avem nevoie în tratarea bolnavilor COVID, dar și în celelalte secții.”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro, managerul unității, Jr. Daniel Marcu.

Echipa managerială a spitalului din Năsăud va folosi banii pentru a achiziționa următoarele echipamente: stații de monitoare, aparate de ventilație, defibrilatoare, concentratoare de oxigen portabil, pulsioximetru portabil, oscilometru vascular, console de gaze medicale, electrocardiograf, ecograf cu sonde, sistem digital mobil de raze X, detector de vene portabil, lămpi UV bactericide, pat cu funcție de cântărire, paturi pentru pacienți cu noptieră și saltea, elevator transport pacienți hidraulic, pat mobil cu targă, cărucior de deșeuri medicale, cărucior de medicamente, dulap medicamente seif, trusă de prim ajutor, microscop optic binocular, analizor automat de coagulare, analizor automat VSH-1, analizor automat de urină, analizor automat electroforeza și alte echipamente medicale specializate.

Spitalul din orașul nostru este primul spital din România care beneficiază de această linie de finanțare, datorită seriozității și eficienței echipei de proiect pe care, cu această ocazie, vreau să o felicit! De munca lor vom beneficia atât noi cât și toți ceilalți locuitori ai Țării Năsăudului! Investițiile făcute din această finanțare vor ajuta personalul spitalului să se poată ocupa în aceiași măsură de toți pacienții care au nevoie de tratament, atât cei tratați pe secția Covid cât și cei tratați în cadrul tuturor celorlalte secții. (…) Vă doresc multă sănătate tuturor, astfel încât niciodată să nu aveți de ajuns la spital, dar dacă totuși se întâmplă, să aveți toată încrederea că la Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud există echipament de ultimă generație și personal pregătit pentru a avea grijă de fiecare pacient.”, a transmis primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: