5.6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

PREMIERĂ: Spitalul din Năsăud primește 5,4 milioane de lei pentru gestionarea crizei COVID

Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud, primul din țară care beneficiază de bani europeni pentru echipamente speciale. Finanțarea se încadrează în  programul de creștere a capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul  ”Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon”, în valoare de 5.467.728 Ron. Este un proiect care va fi finanțat prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin Autoritatea de Management pentru POIM.

Bazele proiectului au fost puse în anul 2020, în mare parte echipamentele fiind pentru zona COVID. Vom începe procedura de achiziții în acest an, iar anul viitor vom intra în posesia acestor echipamente. Proiectul a fost întocmit de echipa noastră, în parteneriat cu Primăria Orașului Năsăud. Este o întreagă listă de echipamente de care avem nevoie în tratarea bolnavilor COVID, dar și în celelalte secții.”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro, managerul unității, Jr. Daniel Marcu.

Echipa managerială a spitalului din Năsăud va folosi banii pentru a achiziționa următoarele echipamente: stații de monitoare, aparate de ventilație, defibrilatoare, concentratoare de oxigen portabil, pulsioximetru portabil, oscilometru vascular, console de gaze medicale, electrocardiograf, ecograf cu sonde, sistem digital mobil de raze X, detector de vene portabil, lămpi UV bactericide, pat cu funcție de cântărire, paturi pentru pacienți cu noptieră și saltea, elevator transport pacienți hidraulic, pat mobil cu targă, cărucior de deșeuri medicale, cărucior de medicamente, dulap medicamente seif, trusă de prim ajutor, microscop optic binocular, analizor automat de coagulare, analizor automat VSH-1, analizor automat de urină, analizor automat electroforeza și alte echipamente medicale specializate.

Spitalul din orașul nostru este primul spital din România care beneficiază de această linie de finanțare, datorită seriozității și eficienței echipei de proiect pe care, cu această ocazie, vreau să o felicit! De munca lor vom beneficia atât noi cât și toți ceilalți locuitori ai Țării Năsăudului! Investițiile făcute din această finanțare vor ajuta personalul spitalului să se poată ocupa în aceiași măsură de toți pacienții care au nevoie de tratament, atât cei tratați pe secția Covid cât și cei tratați în cadrul tuturor celorlalte secții. (…) Vă doresc multă sănătate tuturor, astfel încât niciodată să nu aveți de ajuns la spital, dar dacă totuși se întâmplă, să aveți toată încrederea că la Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud există echipament de ultimă generație și personal pregătit pentru a avea grijă de fiecare pacient.”, a transmis primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: