28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

PREMIERĂ: Spitalul din Năsăud primește 5,4 milioane de lei pentru gestionarea crizei COVID

Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud, primul din țară care beneficiază de bani europeni pentru echipamente speciale. Finanțarea se încadrează în  programul de creștere a capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul  ”Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon”, în valoare de 5.467.728 Ron. Este un proiect care va fi finanțat prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin Autoritatea de Management pentru POIM.

Bazele proiectului au fost puse în anul 2020, în mare parte echipamentele fiind pentru zona COVID. Vom începe procedura de achiziții în acest an, iar anul viitor vom intra în posesia acestor echipamente. Proiectul a fost întocmit de echipa noastră, în parteneriat cu Primăria Orașului Năsăud. Este o întreagă listă de echipamente de care avem nevoie în tratarea bolnavilor COVID, dar și în celelalte secții.”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro, managerul unității, Jr. Daniel Marcu.

Echipa managerială a spitalului din Năsăud va folosi banii pentru a achiziționa următoarele echipamente: stații de monitoare, aparate de ventilație, defibrilatoare, concentratoare de oxigen portabil, pulsioximetru portabil, oscilometru vascular, console de gaze medicale, electrocardiograf, ecograf cu sonde, sistem digital mobil de raze X, detector de vene portabil, lămpi UV bactericide, pat cu funcție de cântărire, paturi pentru pacienți cu noptieră și saltea, elevator transport pacienți hidraulic, pat mobil cu targă, cărucior de deșeuri medicale, cărucior de medicamente, dulap medicamente seif, trusă de prim ajutor, microscop optic binocular, analizor automat de coagulare, analizor automat VSH-1, analizor automat de urină, analizor automat electroforeza și alte echipamente medicale specializate.

Spitalul din orașul nostru este primul spital din România care beneficiază de această linie de finanțare, datorită seriozității și eficienței echipei de proiect pe care, cu această ocazie, vreau să o felicit! De munca lor vom beneficia atât noi cât și toți ceilalți locuitori ai Țării Năsăudului! Investițiile făcute din această finanțare vor ajuta personalul spitalului să se poată ocupa în aceiași măsură de toți pacienții care au nevoie de tratament, atât cei tratați pe secția Covid cât și cei tratați în cadrul tuturor celorlalte secții. (…) Vă doresc multă sănătate tuturor, astfel încât niciodată să nu aveți de ajuns la spital, dar dacă totuși se întâmplă, să aveți toată încrederea că la Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud există echipament de ultimă generație și personal pregătit pentru a avea grijă de fiecare pacient.”, a transmis primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.