1.2 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Președintele CJ Radu Moldovan renunță la 3 șefi și la 13 angajați. Nu-și mai ia nici al 5-lea consilier personal

Consiliul Județean va fi nițel mai „suplu” anul acesta, după ce se renunță la trei șefi și 13 angajați. De asemenea, președintele Radu Moldovan va rămâne cu 4 consilieri personali, al 5-lea post fiind oricum vacant.

În ședința de Consiliu Local de mâine, consilierii vor vota noua organigramă a instituției. După ce la instituțiile de cultură din subordine s-a tăiat în carne vie, a venit rândul reducerilor și la aparatul de specialitate.

O parte din direcții și birouri s-au restructurat, iar altele au dispărut pur și simplu, funcționarii find preluați de alte direcții. Printre angajații la care se renunță este un salvamontist. Vor rămâne doar 7 angajați, un șef serviciu, 5 salvamontiști și un tâmplar.

Radu Moldovan nu își ia nici al cincilea consilier personal, după plecarea unuia dintre ei. În total, se va renunța la 3 șefi și 13 angajați: „La nivelul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, ca urmare a reorganizării propuse, se va modifica numărul de funcții publice de execuție de la 90 la 77, numărul de funcții publice de conducere de la 17 la 14.”, se mai arată în documentul care va fi pe masa consilierilor județeni mâine.

Astfel, din cei 147 de angajați ai Consiliului Județean, vor mai rămâne doar 120, dacă va fi votată noua organigramă.

Cuantumul cheltuielilor de personal aferent personalului aparatului de specialitate este redus față de anul anterior de la suma de 14,6 milioane de lei, la suma de 11,5 milioane de lei.

Reduceri serioase de cheltuieli s-au făcut și la instituțiile de cultură. De exemplu, la Centrul Județean pentru Cultură s-a luat măsura reducerii timpului de lucru. Pentru 80% dintre angajați s-a redus programul de muncă la 4 ore. Salariile încasate sunt și ele la jumătate.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.