Primăria nu mai așteaptă după CFR! Alocă bani pentru cea mai „spinoasă” trecere de cale ferată:

0
2841

Primăria Bistrița a prins în bugetul pe 2020 bani pentru a demara lucrările la calea ferată de pe Lucian Blaga. Deși CFR-ul era cel ce trebuia să execute lucrările, municipalitatea nu mai vrea să aștepte. „Dacă stăm după CFR, nu o mai fac veci!”, a explicat Ovidiu Crețu.

Trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga este una dintre cele mai „spinoase” zone ale orașului.

Deși s-au alocat bani pentru acest proiect, încă de la finele lui 2017, s-a bătut pasul pe loc. Multiplele modificări legislative au dus la nevoia schimbării proiectului.

Despre „piedicile” în calea lucrărilor la această cale ferată, și promisiunile făcute, puteți reciti AICI:

Semaforul de la calea ferată de pe Lucian Blaga mai așteaptă. I-a încurcat birocrația

Semnalizarea trecerii de cale ferată de pe Lucian Blaga, un vis îndepărtat. Când ne vom putea bucura de ea

Planul de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe Lucian Blaga, schimbat! Ce impune legea:

 

Cu toate că se promitea că la finele lui 2019 va fi totul gata, fiind nevoie de doar câteva luni pentru proiectare și execuție, lucrurile nu au stat chiar așa.

În cadrul unei conferințe de presă, edilul Ovidiu Crețu a explicat că alocă bani din buget pentru demersurile necesare la calea ferată.

„Am alocat bani pentru modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată pe Lucian Blaga, pe care o suportăm noi. Ar fi trebuit să o suporte SNCFR. Dar nu se făcea NICIODATĂ!”, a explicat Ovidiu Crețu.

Astfel, municiplitatea a „pus deoparte” 1.100.000 de lei pentru acest proiect. Trecerea respectivă ar urma să aibă dale de cauciuc și să fie semnalizată cu semafor și bariere.