21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Primăria îi pune la muncă pe asistații social! Dar nu prea are pe cine…

Asistații social sunt obligați să presteze muncă în folosul comunității, pentru ajutorul financiar pe care-l primesc. Joi se vor aproba sarcinile de lucru ale acestora. Totuși, doar puțin peste 10 la sută dintre cei care primesc ajutorul minim garantat vor putea munci…

Pe masa consilierilor locali se va afla joi un proiect de „trasare sarcini„ pentru asistații social din Bistrița și localitățile componente.

Astfel, se va face o situație lunară și se va emite o adeverință prin care se va atesta faptul că beneficiarul de ajutor financiar a ȘI prestat munca desemnată.

Aceste sarcini vor fi trasate celor ce beneficiază de venitul minim garantat, conform legii 416/2001. La nivelul municipiului și a localităților componente sunt aproape 80 de persoane care trăiesc din acest ajutor.

De ajutorul social privind venitul minim garantat beneficiază 37 de familii, fiind în total 77 de persoane”, au explicat reprezentanții Primăriei Bistrița.

În proiectul care se va afla pe masa consilierilor, sarcinile trasate se adresează doar unui număr de 10 persoane. Dintre cei care beneficiază de acest ajutor, doar cei 10 ar fi apți de muncă.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...