18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Primarul din Negrilești s-a ales cu plângere penală, după ce și-a angajat ginerele la primărie

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean în cazul primarului comunei Negrilești, Costin Dumitru. Acesta este acuzat de conflict de interese penal și folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane. Toate acestea după ce și-a angajat ginerele la primărie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean a fost sesizat de Agenția Națională de Integritate, cu privire la primarul comunei Negrilești, Costin Dumitru, după ce a constatat că acesta a încălcat legea în mandatul trecut.

Acesta și-ar fi angajat ginerele la primăria pe care o conduce: „A semnat în data de 24 iulie 2017 anunțul cu privire la organizarea concursului pentru ocuparea unei funcții contractuale de execuție, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilești și adresa prin care Primăria a transmis Agenției Naționale a Funcționarilor Publici anunțul privind organizarea acestui concurs. A emis în data de 29 august 2017 dispoziția privind încadrarea ginerelui său într-o funcție contractuală de execuție, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilești”, precizează ANI, într-un comunicat de presă.

Primarul este acuzat de conflict de interese penal și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Foto: Facebook

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...