-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Primul an în care caii lui Jackie nu fac spectacol la Herghelia Beclean. Soția driver-ului nu s-a înscris la concurs

Începând de astăzi, Herghelia Beclean se transformă în capitala cailor! Găzduiește, timp de 3 zile, etapa I a Campionatului Național de Atelaje cu doi cai. Marele absent al evenimentului este Paul Pop, alias Jackie. După moartea sa, cu exemplare valoroase de cai în ogradă, soția driverului Sonia nu s-a înscris la concurs.

Astăzi debutează etapa I a Campionatului Național de Atelaje cu doi cai, la Herghelia Beclean. Prima probă este compusă din prezentare și dresaj. Sâmbătă, începând cu ora 11:00, va avea loc proba de maraton, iar duminică  de la aceeași oră va avea loc ultima probă, cea de obstacole. Tot duminică, la ora 13:00 vor fi premiați câștigătorii.

Din păcate, Sonia, soția regretatului Paul Pop, alias Jackie, reprezentantul lotului României la Atelaje, decedat în toamna anului trecut de Covid, nu s-a înscris la acest concurs. Absența Soniei, despre care s-a spus că după moartea lui Jack va duce mai departe tradiția, ne-a fost confirmată de directorul Hergheliei Beclean, Ciprian Turculeț.

“Doamna Sonya – Elisabeta nu va participa la concurs. Pentru mine a fost o nebuloasă despre ce a fost acolo. Am sunat-o, dar nu mi-a răspuns. Nu s-a înscris la concurs”, a explicat Ciprian Turculeț.

La competițiile la care a luat parte anii trecuți, Jackie era însoțit mereu de soția sa Sonia, dar și de fetițele sale. Aceasta știa cu ce se mănâncă acest sport și promitea să ducă tradiția mai departe, mai ales că are în ogradă cai valoroși, de competiție.

În 2015, Paul Pop a ajuns inclusiv la Campionatul Mondial din Ungaria, unde s-a clasat pe onorabilul loc V.

Foto: Facebook

Nicolae Avram

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: