14.5 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Primul an în care caii lui Jackie nu fac spectacol la Herghelia Beclean. Soția driver-ului nu s-a înscris la concurs

Începând de astăzi, Herghelia Beclean se transformă în capitala cailor! Găzduiește, timp de 3 zile, etapa I a Campionatului Național de Atelaje cu doi cai. Marele absent al evenimentului este Paul Pop, alias Jackie. După moartea sa, cu exemplare valoroase de cai în ogradă, soția driverului Sonia nu s-a înscris la concurs.

Astăzi debutează etapa I a Campionatului Național de Atelaje cu doi cai, la Herghelia Beclean. Prima probă este compusă din prezentare și dresaj. Sâmbătă, începând cu ora 11:00, va avea loc proba de maraton, iar duminică  de la aceeași oră va avea loc ultima probă, cea de obstacole. Tot duminică, la ora 13:00 vor fi premiați câștigătorii.

Din păcate, Sonia, soția regretatului Paul Pop, alias Jackie, reprezentantul lotului României la Atelaje, decedat în toamna anului trecut de Covid, nu s-a înscris la acest concurs. Absența Soniei, despre care s-a spus că după moartea lui Jack va duce mai departe tradiția, ne-a fost confirmată de directorul Hergheliei Beclean, Ciprian Turculeț.

“Doamna Sonya – Elisabeta nu va participa la concurs. Pentru mine a fost o nebuloasă despre ce a fost acolo. Am sunat-o, dar nu mi-a răspuns. Nu s-a înscris la concurs”, a explicat Ciprian Turculeț.

La competițiile la care a luat parte anii trecuți, Jackie era însoțit mereu de soția sa Sonia, dar și de fetițele sale. Aceasta știa cu ce se mănâncă acest sport și promitea să ducă tradiția mai departe, mai ales că are în ogradă cai valoroși, de competiție.

În 2015, Paul Pop a ajuns inclusiv la Campionatul Mondial din Ungaria, unde s-a clasat pe onorabilul loc V.

Foto: Facebook

Nicolae Avram

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!