-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

Probleme cu vaccinarea, în etapa a II-a! Inclusiv ministrul Voiculescu recunoaște!

Etapa a II-a de vaccinare a fost demarată ieri, la nivel național, cu președintele Klaus Iohannis care a dat startul, vaccinându-se public. La câteva ore de la începerea etapei, au apărut și problemele. Platforma de programare a dat erori, iar centrele de vaccinare au fost…închise. Inclusiv ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a recunoscut public că există probleme, după ce înainte se lăudase că totul merge ca pe roate.

Vaccinarea persoanelor peste 65 de ani, a celor cu risc, și a angajaților din domenii – cheie a început de ieri. Etapa a doua a demarat cu vaccinarea publică a președintelui Klaus Iohannis.

La câteva ore de la START au început să curgă…problemele.

A reușit cineva să se programeze în Bistrița? De la ora 15 mă chinui să mă programez. Callcenter nu răspunde. Platforma a fost blocată până la 18, iar după aceea ajung până la calendarul de programare unde nu apare nicio zi cu locuri disponibile. Este ora 1 noaptea și am încercat de zeci de ori, cel puțin de 2 ori într-o oră. La fel a pățit și un prieten de la Sibiu. Pe pagina de Facebook Rovaccin mai multă lume se plânge de aceeși problemă” – e unul dintre sutele de mesaje transmise.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se lăudase public că a reușit să-și programeze părinții. Sute de comentarii au apărut la postarea sa, de la alții care nu au reușit. Într-un final, ministrul a recunoscut că sunt probleme.

UPDATE: se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea” – scria Vlad Voiculescu aseară pe Facebook.

La Bistrița, cei care reușeau să intre pe platformă, nu găseau centrele de vaccinare, sau nu găseau zile libere, date disponibile pentru programare.

Mai mult, în această dimineață, centrul de vaccinare de la Spitalul Județean apărea ÎNCHIS, dintr-o eroare de organizare. Deși aveau programări, nu puteau vaccina.

Mai multe, aici:

La Spitalul Județean nu se mai poate vaccina! EROARE de sistem, au închis centrul de vaccinare

Reprezentanții prefecturii au declarat, pentru Bistrițeanul.ro, că problema a fost remediată, în urmă cu puțin timp, și acum se pot face programări. 

Reamintim categoriile de persoane eligibile pentru înscrierea în etapa a II-a:
• adulți cu vârsta peste 65 de ani;
• persoane aflate in evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate;
• lucrători care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale.
Înscrierea pentru vaccinare se realizeaza astfel:
a) Persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utlizând oricare dintre următoarele modalități:
• Prin medicii de familie;
• Individual;
• Prin contul unui aparținător (pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
• Prin call-center-ul organizat la direcțiile de sănătate publică (021-4144463),
• Prin structurile de asistență socială de la nivelul unităților administrativ-teritoriale.
b) Persoanele adulte sub vârsta de 65 de ani sau cu afecțiuni cronice se pot programa prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscrise. În cazul în care persoanele respective nu sunt înscrise sau nu au acces la medicul de familie propriu, acestea se pot programa prin următoarele modalități:
• Prin intermediul oricărui alt medic de familie,
• Prin call-center-ul organizat la direcțiile de sănătate publică (021-4144463),
• Prin structurile de asistență socială de la nivelul unitătilor administrativ-teritoriale.
c) Lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale se înscriu prin intermediul angajatorilor.
Este de reținut faptul că persoanele eligibile se programează la vaccinare indiferent dacă sunt sau nu asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...