-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

PSD i-a făcut plângere penală lui Stelian Dolha pentru mită electorală!

Nici nu a început bine campania electorală, că s-a lăsat deja cu plângeri penale. Partidul Social Democrat a depus o plângere împotriva lui Stelian Dolha, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean din partea Alianței PNL – USR – PLUS. Social democrații îl acuză pe Dolha că a oferit mită electorală. AFLĂ detalii:

Românii sunt chemați la urne în 27 septembrie pentru a-și alege primarii, consilierii locali, președinții Consiliilor Județene și consilierii județeni.

Campania electorală a început doar de o săptămână, iar incidentele nu au încetat să apară în județul nostru.

PSD Bistrița-Năsăud i-a făcut plângere penală pentru mită electorală lui Stelian Dolha, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean din partea Alianței PNL – USR – PLUS.

Social democrații cer tragerea la răspundere a lui Dolha pentru că într-o vizită pe care a făcut-o la RAAL Prundu Bârgăului în data de 3 septembrie 2020, a oferit angajaților măști de protecție inscripționate cu numele său și cu sloganul de campanie. PSD spune că e vorba de mită electorală.

Plângerea penală a fost depusă la Biroul Electoral Județean, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, dar și la Inspectoratul Județean de Poliție.

Social democrații susțin că „ceilalți candidați ar fi dezavantajați în ochii alegătorilor care, este de notorietate faptul că, au tendința de a vota candidatul care le oferă ceva”. Astfel, tuturor contracandidaților care respectă legea li s-a creat o vătămare a intereselor legitime – interesul ca fiecare contracandidat să respecte legea și să nu atragă electoratul încălcând-o, se mai arată în plângerea penală.

PSD BN cere tragerea la răspundere penală a lui Stelian Dolha pentru că nu „a jucat” corect, iar mita electorală pe care a oferit-o din dorința de promovare și creștere a popularității sale ar putea pune în pericol sănătatea alegătorilor de la RAAL.

„Măștile distribuite nu au certificat de calitate emis de producător, nu este prezentat nici procedeul de împachetare în folia inscripționată sau firma care le-a inscripționat, dacă s-a efectuat procedeul într-un mediu steril, dacă măștile cumpărate din farmacie și dezambalate în vederea inscripționării ulterior au fost dezinfectate și cum s-a procedat la dezinfectare având în vedere că sunt măști de unică folosință și astfel au devenit conforme destinației lor”, susțin social democrații.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: