16.3 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

RECUNOAȘTERE: Un tânăr medic de la Spitalul Județean a fost premiat într-una din cele mai importante gale dedicate lumii medicale

Un tânăr medic de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit „premiul pentru debut în carieră”, în cadrul Galei Zetta, unul dintre cele mai importante evenimente din lumea medicală. Mihaela Albu are 35 de ani și este specializată în chirurgie plastică și micro-chirurgie reparatorie.

Medicul Mihaela Albu, care activează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pe partea de chirurgie plastică și micro-chirurgie reparatorie, a fost premiată aseară, în cadrul Galei Zetta, unul dintre cele mai importante evenimente din lumea medicală românească.

„Am avut onoarea să primesc „Premiul pentru debut în carieră (categoria medic specialist), în cadrul Galei Zetta, organizată la București de către Asociația Zetta, condusă de doctorul Dragoș Zamfirescu. Mulțumesc!”, a postat pe pagina sa de Facebook, dr. Mihaela Albu.

Tânăra de 35 de ani este unul dintre cei mai buni specialiști pe care îi are Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Doctorița originară din Aleșd lucrează la Bistrița din anul 2016.

Mihaela Albu a avut ocazia să petreacă doi ani de rezidenția, în perioada 2014-2016, în Germania, la Spitalul „Rotes Kreuz” Kassel, sub îndrumarea profesorului Ernst Magnus Noah, care la acea vreme era președintele Asociației Chirurgilor Esteticieni din Germania.

Cea mai complicată operaţie condusă de medicul Mihaela Albu a avut loc la începutul anului 2018. Pacientul a venit tocmai de la Sibiu pentru a se opera la Bistriţa, pentru că Mihaela Albu a fost printre puţinii medici din ţară care s-a încăpăţânat să-i salveze piciorul, ceilalţi recomandându-i amputarea.

„Am avut un pacient din Sibiu cu o infecţie osoasă veche, cronică. Din ce am înţeles eu s-a adresat şi altor centre şi i s-a propus amputarea, după care a fost în străinătate, unde i s-a propus aceeaşi operaţie care i-am propus-o şi eu, însă la un preţ mult prea mare şi atunci s-a decis să vină în Bistriţa. S-a înlocuit porţiunea de os cu o bucată luată de la gamba opusă, s-a luat cu vasele de sânge, cu artera, cu vena şi s-au transferat la celălalt picior. Estimativ 12 ore a durat intervenţia, am avut două asistente care m-au ajutat şi un coleg ortoped cu care am colaborat pentru fixarea osului. Acum pacientul merge pe picioarele lui“, povestea pentru Bistrițeanul.ro, în primăvara acestui an, Mihaela Albu.

Povestea Mihaelei Albu o puteți citi AICI.

Foto: Arhivă personală 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...