-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

ZECI de elevi, în scenariul roșu! RESTRICȚII în ȘASE comune din județ impuse de numărul crescut al cazurilor de COVID 19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca zeci de elevi să intre în scenariul roșu. Totodată s-au impus noi măsuri restrictive în șase comune din județ. CE anume trebuie să se respecte:

Numărul cazurilor de COVID 19 este în continuă creștere. Astfel, în unele comune, incidența cazurilor a crescut și e nevoie de noi măsuri restrictive.

Conform Comiteștului Județean pentru Situații de Urgență, în șase comune din județ, incidența cazurilor, în ultimele 14 zile, a depășit 1,5/1.000.

Conform Hotărârii C.J.S.U. nr. 59/27.10.2020, se introduc restricţii în 𝗗𝘂𝗺𝗶𝘁𝗿𝗮, 𝗧𝗶𝗵𝗮 𝗕𝗮̂𝗿𝗴𝗮̆𝘂𝗹𝘂𝗶, 𝗠𝗮𝘁𝗲𝗶, 𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁̗𝗶𝗶 𝗕𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝘁̗𝗲𝗶, 𝗧𝗲𝗮𝗰𝗮, 𝗖𝗼𝘀̗𝗯𝘂𝗰, unități administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝟏,𝟓/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐬̗𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟑/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢.

În aceste UAT-uri:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.
  • Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 59/27.10.2020 se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică„ transmite CJSU BN.

Aceste măsuri intră în vigoare începând de azi, 28 octombrie 2020.

Tot de azi, zeci de elevi au rămas acasă, cursurile desfășurându-se online.

Astfel, în baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și avizelor primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud pentru hotărârile consiliilor de administrație ale școlilor, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.
Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 60/27.10.2020 care cuprinde următoarele modificări:

Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:

– Liceul silvic ”Transilvania” Năsăud – clasele IX B, X B, XI B, XII A, IX OP, IX SP, până la data de 08.11.2020;

– Școala gimnazială Livezile – clasele a VI-a A și a VI-a B, până la data de 09.11.2020;

– Liceul teoretic sanitar Bistrița – anul I B învățământ postliceal sanitar, calificarea asistent medical generalist, până la data de 09.11.2020.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: