14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

Rostul de dimineață: O ființă stranie, în Schullerwald…! Care nu se îndură (încă!) să ne tragă o copită în cap…

Ce mai ființă stranie, în Schullerwald…! Ce figură bizară și uimitoare ne-a fost dat să admirăm, zilele trecute…! Care nu se îndură (încă!) să ne tragă o copită în cap… Și nici să ne judece sau să ne ciopârțească – așa cum am merita cu vârf și îndesat…

A fost de ajuns să răscolim cu o plimbare, în treacăt, pădurea Schullerwald. Ca să-l vedem sclipind de departe. Imperial. Pașnic. Deloc amenințător.

Îmbrățișând peisajul cu priviri îngăduitoare… cu mesfitofelice și neverosimile șoapte, scăpate parcă printre dinți – dacă la răsărit ai uitat un pitic, întoarce-te cu pași de indian… Nu deranjați un șaman cu mintea mea…!

Părea că simte deja liniștea ta în neliștea mea… Sau că zâmbetul tău nu e ca zâmbetul meu… gândim diferit și că, inevitabil, iubim diferit…

Părea un cerb perfect pentru Schullerwald… Un cerb alb – precum o carte de identitate pentru Bistrița, modelată cu drag de Veronica Serovet, acum aproape trei ani de zile…

Altminteri, un animal ca multe alte animale… Care nu se îndură (încă!) să ne tragă o copită în cap…

Care nu ne judecă, nu ne lovește, nu ne privește disprețuitor. Ne amintește, eventual, de o străveche întrebare: de ce iubim Bistrița. Și dacă iubim Bistrița – de ce ne comportăm atât de barbar…? 

Și dacă nu o iubim – de ce ne încăpățânăm să-i încurcăm pe ceilalți… ?

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: