25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

S-a stins din viață unul dintre cei mai iubiți și căutați preoți din Bistrița…

Unul dintre cei mai iubiți și căutați preoți din Bistrița – părintele Istrate Iovu – s-a stins fulgerător din viață în această dimineață, la Târgu Mureș, la doar 47 de ani. Preotul suferea de grave afecțiuni cardiace. A fost unul dintre preoții înzestrați cu har, fiind foarte iubit și căutat de sute de credincioși…

Preotul Istrate Iovu s-a stins fulgerător din viață, în această dimineață. S-a întâmplat la o clinică de specialitate din Târgu Mureș. Părintele Iovu suferea de grave afecțiuni cardiace. Din acest motiv, s-a și pensionat la doar 43 de ani, după ce a slujit aproape 20 de ani în Cheţiu. 

Părintele Istrate Iovu s-a născut pe 1 februarie 1973, iar în ultimii ani din viață a oficiat slujbe în Sigmir și în biserica de pe Valea Ghinzii.

A fost unul dintre preoții înzestrați cu har, care a slujit mulți ani în Chețiu. În ultimii ani se mutase la Bistrița, unde avea și casă. A fost un bun slujitor al cuvântului lui Dumnezeu și s-a dăruit tuturor. Îl căutau o mulțime de oameni… Pentru blândețea lui, pentru sfaturile pe care le oferea ca duhovnic. Era foarte căutat… Devenise un fel de tradiție pentru mulți credincioși să meargă la «preotul din Chețiu»…”, a povestit preotul protopop Alexandru Vidican. 

Părintele Istrate Iovu a absolvit Universitatea Bucureşti, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Secţia Teologie Pastorală (1997), având şi studii aprofundate. În 2011 și-a dat masteratul la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie, Secţia Pastorate şi Duhovnicii. 

În 2010 era licenţiat în Drept, la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj.

De asemenea, i s-a oferit şi gradul bisericesc de Iconom Stavrofor (în 2004).

Era unul dintre preoţii cu har, căutat de mulţime de credincioşi.

În contextul pandemiei generate de coronavirus, la slujba de înmormântare vor participa doar 8 membri mai apropiați familiei, așa cum prevăd reglementările și restricțiile situației de urgență în care se află România.

Una dintre ultimele dorințe a Părintelui Iovu a fost să fie înmormântat la Mănăstirea Strâmba. Dacă Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului va aproba, ceremonia religioasă restrânsă și locul de veci se vor face la Mănăstirea Strâmba.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...