S-a surpat drumul spre Budac! Nu se mai poate trece, e blocat!

0
5334

Sensul de drum pe care se putea merge din Bistrița spre Budacu de Jos este închis de ieri după-masă. Ultima porțiune de drum practicabil din vârful dealului s-a surpat ieri, din senin, chiar sub ochii celor care treceau pe acolo. Nu au fost victime, iar drumul a fost închis imediat.

Drumul care leagă Bistrița de Budacu de Jos, peste Dealul Budacului, este impracticabil de ieri după masă. Drumul se afla în reparații din ambele sensuri de ceva vreme, iar porțiunea cea mai afectată de alunecări, din vârful dealului, a suferit ieri după-masă o avarie majoră, care putea să facă victime. Singurul sens de drum pe care se mai circula s-a surpat efectiv ieri după masă, în jurul orelor 18:00, sub ochii celor care treceau prin zonă.

Până când cei de la drumuri s-au mobilizat să închidă drumul, un cioban oprea mașinile și îi avertiza pe șoferi și bicicliști să nu treacă că e pericol să ajungă cu tot cu mașina în vale, înghițiți de pământul instabil. Posibil ploile din ultimele zile au afectat terenul și l-au făcut instabil, favorizând alunecarea de teren majoră.

În câteva zeci de minute drumul a fost închis în ambele sensuri, atât dinspre Bistrița, cât și dinspre Budac. Deocamdată nu știm în cât timp se va rezolva problema. Drumul este în administrarea Consiliului Județean, iar cel mai probabil lucrările de reparații și consolidare erau făcute de LDP, societatea care se ocupă de drumuri și poduri a județului.

Revenim cu mai multe detalii.