16.9 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 25, 2021

SCANDAL în PNL: Sighiartău sare la gâtul lui Orban

Potrivit secretarului general al PNL, Robert Sighiartău este nevoie de o schimbare la vârful partidului, președintele Ludovic Orban „atingându-și limitele”. Acesta a mai spus că există o grupare reformistă în PNL care și-ar dori o întinerire a PNL.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău a precizat pentru agenția de presă Agerpres că în partid există „o grupare reformistă” care dorește o „schimbare de abordare și o întinerire a PNL”.

„Eu cred că este nevoie de o schimbare la vârful PNL, pentru că vedem că lucrurile nu au funcționat în ultimul an de zile, mai ales în perioada guvernării Orban, când deciziile au fost luate discreționar, când au fost promovați oameni de bază de loialitate și nu de competențe, când au fost numiți secretari de stat, șefi de agenții oameni care nu aveau nicio legătură cu profesia pentru care au fost numiți, iar, mai mult decât atât, toate aceste numiri nu au fost trecute prin filtrul comisiilor de specialitate ale PNL sau prin Biroul Permanent Național”, a precizat Robert Sighiartău, pentru Agerpres.

Acesta mai spune că s-au făcut multe greșeli și nu a existat nicio consultare în interiorul partidului. Tânărul secretar al PNL pledează pentru o nouă echipă la conducerea PNL.

„Domnul Orban are meritele lui, dar şi-a atins limitele şi, odată ce a început să marginalizeze oameni ca Boc, Bolojan, Rareş (Bogdan – n.r.) în actul guvernamental şi a luat deciziile discreţionar doar cu nişte consilieri de-ai dânsului care îi sunt doar loiali şi nimic mai mult, atunci normal că s-a rupt acest fir pe care PNL l-a construit din 2017, când am spus foarte clar că vrem să reformăm ţara, să dezvoltăm România şi vrem să o dezvoltăm pe premisele celor care reuşit la nivel local, care au promovat oameni competenţi în administraţiile lor locale, care au muncit şi care au pus fiecare oamenii la locul lor în funcţie de competenţe. Acest lucru nu s-a întâmplat în ultimul an de guvernare. Mai mult decât atât, au fost şi câteva decizii privind traseismul şi au fost câţiva oameni veniţi din alte partide care au afectat credibilitatea PNL şi eu, ca om tânăr, care cred în schimbarea României şi care îmi doresc să avem o altfel de politică după 30 de ani, nu sunt de acord cu felul acesta de abordare şi consider că trebuie o schimbare totală la vârful PNL”, a mai spus secretarul general al PNL.

Robert Sighiartău a adăugat că vrea organizarea unui congres ordinar al PNL în iunie-iulie. „Gruparea reformistă” la care se referă Sighiartău ar fi formată din Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă sau Alina Gorghiu. Echipa respectivă ar urma să vină chiar cu o variantă pentru funcția de candidat la șefia PNL, în următoarele săptămâni.

„În următoarele săptămâni se va degaja o variantă pentru funcţia de candidat la preşedinţia PNL. După discuţii cu colegii, cu membrii PNL vom consulta partidul şi vom vedea care este cea mai bună variantă pentru PNL”, a spus Robert Sighiartău.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...