-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

Scandalul de la Telciu, încă nerezolvat: Nu vor cu Aquabis, dar nici nu pot fără!

Localnicii din Telciu s-au revoltat după ce au primit facturi la apă și canalizare prea mari. Aceștia au cerut ieșirea comunei din ADI Apă Canal și refuzau să încheie contracte cu Aquabis. Au avut termen până la 1 aprilie să decidă ce fac. „Încă suntem în faza de discuții”, a explicat directorul Aquabis, Ioan Șandru.

De la începutul lunii februarie, comuna Telciu fierbe, după ce localnicii s-au trezit cu facturi mari emise pentru serviciile de apă și canalizare.

S-au organizat proteste, iar localnicii au solicitat ieșirea comunei din ADI Apă Canal. Acest lucru însă ar costa comuna milioane de euro, deoarece contractul de concesiune pe 5 ani expiră doar în această toamnă.

Oamenii au refuzat să încheie contractele cu Aquabis, dar societatea le-a dat termen „să se dea pe brazdă” până în 1 aprilie, altfel încep debranșarea.

Astăzi, la o săptămână de la data ultimatumului, situația e încă aprinsă.

Suntem la nivel de discuții încă. Foarte puțini au încheiat contracte. Am avut, chiar în 1 aprilie, o întâlnire la care au participat trei consilieri locali, și câțiva reprezentanți de la Fonduri Europene. Le-am explicat încă o dată ce înseamnă ieșirea din ADI Apă Canal. Au mai fost câteva persoane prezente. Încă mai discutăm! Nu am luat o decizie”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul Aquabis, Ioan Șandru.

Primarul comunei a explicat că oamenii NU vor cu Aquabis, dar nici nu se poate fără.

Am constituit o comisie și chiar azi vom merge în teren și vom începe verificarea pentru a vedea unde se pierde apă. Dacă e vorba de aparatură stricată sau unde sunt probleme. Oamenii nu vor să încheie contracte cu Aquabis. Dar nici nu cred că mai stă în picioare ieșirea din ADI Apă Canal. Asta pentru că săptămâna trecută am supus votului, în Consiliul Local, instituirea unei taxe speciale pentru apă și canalizare, la nivelul comunei, și nu s-a aprobat. Deci avem nevoie de un furnizor și care să se ocupe de rețea, iar pe zona noastră e Aquabis-ul. V-am spus, taxa specială nu s-a aprobat. Odată cu controalele în teren vom și discuta cu oamenii. Vom duce lupta pe mai multe fronturi și vom vedea exact ce se va întâmpla”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Telciu, Sever Mureșan.

Mai multe despre scandalul de la Telciu și nemulțumirile localnicilor, puteți reciti aici:

SCANDAL la Telciu! Locuitorii vor să se lepede de Aquabis. Compania îi amenință că-i lasă fără apă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.