27.7 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Scandalul de la Telciu, încă nerezolvat: Nu vor cu Aquabis, dar nici nu pot fără!

Localnicii din Telciu s-au revoltat după ce au primit facturi la apă și canalizare prea mari. Aceștia au cerut ieșirea comunei din ADI Apă Canal și refuzau să încheie contracte cu Aquabis. Au avut termen până la 1 aprilie să decidă ce fac. „Încă suntem în faza de discuții”, a explicat directorul Aquabis, Ioan Șandru.

De la începutul lunii februarie, comuna Telciu fierbe, după ce localnicii s-au trezit cu facturi mari emise pentru serviciile de apă și canalizare.

S-au organizat proteste, iar localnicii au solicitat ieșirea comunei din ADI Apă Canal. Acest lucru însă ar costa comuna milioane de euro, deoarece contractul de concesiune pe 5 ani expiră doar în această toamnă.

Oamenii au refuzat să încheie contractele cu Aquabis, dar societatea le-a dat termen „să se dea pe brazdă” până în 1 aprilie, altfel încep debranșarea.

Astăzi, la o săptămână de la data ultimatumului, situația e încă aprinsă.

Suntem la nivel de discuții încă. Foarte puțini au încheiat contracte. Am avut, chiar în 1 aprilie, o întâlnire la care au participat trei consilieri locali, și câțiva reprezentanți de la Fonduri Europene. Le-am explicat încă o dată ce înseamnă ieșirea din ADI Apă Canal. Au mai fost câteva persoane prezente. Încă mai discutăm! Nu am luat o decizie”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul Aquabis, Ioan Șandru.

Primarul comunei a explicat că oamenii NU vor cu Aquabis, dar nici nu se poate fără.

Am constituit o comisie și chiar azi vom merge în teren și vom începe verificarea pentru a vedea unde se pierde apă. Dacă e vorba de aparatură stricată sau unde sunt probleme. Oamenii nu vor să încheie contracte cu Aquabis. Dar nici nu cred că mai stă în picioare ieșirea din ADI Apă Canal. Asta pentru că săptămâna trecută am supus votului, în Consiliul Local, instituirea unei taxe speciale pentru apă și canalizare, la nivelul comunei, și nu s-a aprobat. Deci avem nevoie de un furnizor și care să se ocupe de rețea, iar pe zona noastră e Aquabis-ul. V-am spus, taxa specială nu s-a aprobat. Odată cu controalele în teren vom și discuta cu oamenii. Vom duce lupta pe mai multe fronturi și vom vedea exact ce se va întâmpla”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Telciu, Sever Mureșan.

Mai multe despre scandalul de la Telciu și nemulțumirile localnicilor, puteți reciti aici:

SCANDAL la Telciu! Locuitorii vor să se lepede de Aquabis. Compania îi amenință că-i lasă fără apă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...