19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Scandalul de la Telciu, încă nerezolvat: Nu vor cu Aquabis, dar nici nu pot fără!

Localnicii din Telciu s-au revoltat după ce au primit facturi la apă și canalizare prea mari. Aceștia au cerut ieșirea comunei din ADI Apă Canal și refuzau să încheie contracte cu Aquabis. Au avut termen până la 1 aprilie să decidă ce fac. „Încă suntem în faza de discuții”, a explicat directorul Aquabis, Ioan Șandru.

De la începutul lunii februarie, comuna Telciu fierbe, după ce localnicii s-au trezit cu facturi mari emise pentru serviciile de apă și canalizare.

S-au organizat proteste, iar localnicii au solicitat ieșirea comunei din ADI Apă Canal. Acest lucru însă ar costa comuna milioane de euro, deoarece contractul de concesiune pe 5 ani expiră doar în această toamnă.

Oamenii au refuzat să încheie contractele cu Aquabis, dar societatea le-a dat termen „să se dea pe brazdă” până în 1 aprilie, altfel încep debranșarea.

Astăzi, la o săptămână de la data ultimatumului, situația e încă aprinsă.

Suntem la nivel de discuții încă. Foarte puțini au încheiat contracte. Am avut, chiar în 1 aprilie, o întâlnire la care au participat trei consilieri locali, și câțiva reprezentanți de la Fonduri Europene. Le-am explicat încă o dată ce înseamnă ieșirea din ADI Apă Canal. Au mai fost câteva persoane prezente. Încă mai discutăm! Nu am luat o decizie”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul Aquabis, Ioan Șandru.

Primarul comunei a explicat că oamenii NU vor cu Aquabis, dar nici nu se poate fără.

Am constituit o comisie și chiar azi vom merge în teren și vom începe verificarea pentru a vedea unde se pierde apă. Dacă e vorba de aparatură stricată sau unde sunt probleme. Oamenii nu vor să încheie contracte cu Aquabis. Dar nici nu cred că mai stă în picioare ieșirea din ADI Apă Canal. Asta pentru că săptămâna trecută am supus votului, în Consiliul Local, instituirea unei taxe speciale pentru apă și canalizare, la nivelul comunei, și nu s-a aprobat. Deci avem nevoie de un furnizor și care să se ocupe de rețea, iar pe zona noastră e Aquabis-ul. V-am spus, taxa specială nu s-a aprobat. Odată cu controalele în teren vom și discuta cu oamenii. Vom duce lupta pe mai multe fronturi și vom vedea exact ce se va întâmpla”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Telciu, Sever Mureșan.

Mai multe despre scandalul de la Telciu și nemulțumirile localnicilor, puteți reciti aici:

SCANDAL la Telciu! Locuitorii vor să se lepede de Aquabis. Compania îi amenință că-i lasă fără apă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.